«Τρελαμένο» Toyota Supra με κόφτη στις 11.000rpm! [Video]

Ένα από τα πιο ολοκληρωμένα «driftάδικα» παγκοσμίως

  • -
  • -

Το Toyota Supra ΜΚ5 του βίντεο ανήκει στον επαγγελματία drifter RyanTuerck, ο οποίος φημίζεται για τις προτιμήσεις του σε τρελά «παντρέματα». Για παράδειγμα ένα από τα αγωνιστικά αυτοκίνητα που του ανήκουν είναι το GT-86 το οποίο έχει δανειστεί τον V8 της Ferrari 458 Italia!

Το καινούριο του Supra τροποποιείται επί 18 μήνες ώστε το τελικό αποτέλεσμα να εκπλήξει για άλλη μια φορά τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Κάτω από το καπό, ο Ryan επέλεξε να τοποθετηθεί ο ατμοσφαιρικός GV4 V10 ο οποίος χρησιμοποιήθηκε σε πολλά αγωνιστικά οχήματα μεταξύ του 1990 και του 2000 για την διεκδίκηση του παγκόσμιου πρωταθλήματος Sports Racing World Cup.

Το μοτέρ χωρητικότητας 4-λίτρων ζυγίζει μόλις 145kg, αποδίδει 730hp και ο διακριτικός του κόφτης επιτρέπει στο κινητήριο σύνολο να περιστρέφεται έως τις 11.000rpm

Φυσικά οι επεμβάσεις πάνω στο Supra δεν περιορίζονται μόνο στην επιλογή της κατάλληλης μονάδας ισχύος. Το «σώμα» του αγωνιστικού έχει φαρδύνει αισθητά και όλα τα μέρη του αμαξώματος έχουν αντικατασταθεί με ελαφρύτερα υλικά από carbonfiber. Ταυτόχρονα, το σύστημα διεύθυνσης έχει αποκτήσει μεγαλύτερη ακτίνα και η ανάρτηση έχει αντικατασταθεί με χαμηλότερη και σκληρότερη.

Μέχρι να το δούμε στους αγώνες drift, πάρτε μια πρώτη «γεύση» από το υπέροχο όχημα στο παρακάτω βίντεο. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...