Panopoulos Automotive: Υδρογονοκίνητο supercar με ελληνική υπογραφή

Το ελληνικό Chaos έκλεψε την παράσταση, ωστόσο, η Spyros Panopoulos Automotive (SPA) παρουσίασε δύο ακόμη μοντέλα, τα Zion και Cubicle

  • -
  • -

Προφανώς και τα αυτοκίνητα είναι σε ψηφιακή μόνο μορφή και γι’ αυτό η ελληνική εταιρεία δεν ανακοίνωσε επιπλέον στοιχεία. Το Zion ανήκει στα τετράθυρα supercar και έχει ως καύσιμο το υδρογόνο. Το μήκος του αμαξώματος ξεπερνά τα 5 μέτρα, το πλάτος ανέρχεται στα 2.040 χλστ. και το ύψος είναι μόλις 1.345 χλστ.

zion1

Πατάει σε τροχούς 22 ιντσών και διαθέτει φουτουριστική εμφάνιση. Θα προσφέρεται όταν και αν παραχθεί σε διάφορες εκδόσεις ισχύος απόδοσης από 680 έως 1.750 ίππους, με τις επιδόσεις να είναι εξαιρετικές.

Με βάση πάντα αυτά που υποστηρίζει η ελληνική εταιρεία, τα 0-100 στην πρώτη περίπτωση θα επιτυγχάνονται σε περίπου 3,5 δευτερόλεπτα και σε αυτή των 1.750 ίππων σε μόλις 1,8΄΄.

cubicle1

Όσο για το Cubicle, είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο και προορίζεται κυρίως για κίνηση στην πόλη. Στην καμπίνα του μπορούν να φιλοξενηθούν έως 2 επιβάτες, με τις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες να παρέχουν άπλετη ορατότητα προς κάθε κατεύθυνση και μια αίσθηση ζωντάνιας χάρη στο φυσικό φως που εισχωρεί στο εσωτερικό.

Το λιλιπούτειο ηλεκτρικό θα έχει απόδοση έως 220 ίππους και αυτονομία μεταξύ 280 και 308 χιλιομέτρων. Η ανώτερη τελική ταχύτητα ορίζεται στα 160 χλμ./ώρα.

Αναμένουμε με ανυπομονησία να μάθουμε πότε θα κατασκευαστούν αρχικά τα πρωτότυπα και στη συνέχεια οι εκδόσεις παραγωγής και φυσικά που θα γίνουν οι δοκιμές εξέλιξης αλλά και που βρίσκεται ο χώρος όπου θα φιλοξενηθεί η γραμμή παραγωγής.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...