Πώς θα ήταν μια Lancia Beta Montecarlo ως σύγχρονο SUV;

Καλή ιδέα ή ιεροσυλία να μετατρέψεις ένα κεντρομήχανο, κλασικό σπορ μοντέλο σε άλλο ένα υπερυψωμένο SUV;

  • -
  • -

O όμιλος Stellantis στοχεύει μέσα στα επόμενα χρόνια να αλλάξει τον τρόπο που τοποθετούνται στην αγορά οι μάρκες που τον αποτελούν, οπότε αυτό ίσως και να σημαίνει πως η Lancia θα επιστρέψει ως μια ενεργή φίρμα, αφήνοντας πίσω το ρόλο του… φαντάσματος που υποδύεται σήμερα. Έχοντας αυτή τη σκέψη στο background, η Lancia Beta Montecarlo σχεδιάστηκε ως ένα σύγχρονο SUV.

Τον τελευταίο καιρό υπάρχει η «μόδα» που μεταμορφώνει θρυλικά μοντέλα του παρελθόντος σε σύγχρονα αυτοκίνητα, με ηλεκτρικά συστήματα κίνησης και πολλές φορές, με SUV αμαξώματα. Η Lancia Beta Montecarlo ήταν ένα κεντρομήχανο σπορ κουπέ, ο σχεδιαστής της σύγχρονης εκδοχής της όμως δεν θέλησε να βαδίσει στο ίδιο μονοπάτι.

Ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από το αυτοκίνητο που βλέπουμε στις φωτογραφίες, ονομάζεται David Obendorfer και σκέφτεται το δημιούργημά του με Plug-In Hybrid σύστημα κίνησης, βασιζόμενο στην πλατφόρμα EMP2 του ομίλου Stellantis. Η συγκεκριμένη υποστηρίζει επαναφορτιζόμενα υβριδικά σύνολα που αποτελούνται από τον τετρακύλινδρο τούρμπο βενζινοκινητήρα 1.6 THP 180 ίππων και ηλεκτρικό μοτέρ. Συνδυαστικά, φτάνει στους 225 ίππους στις εμπροσθιοκίνητες παραλλαγές ή τους 300 ίππους, στις τετρακίνητες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...