Euro NCAP: Τα νέα μοντέλα που πήραν την «πεντάστερη» διάκριση (videos)

Με επιτυχία πέρασαν τα crash tests του Euro NCAP δημοφιλή νέα μοντέλα, όπως η Ford Mustang Mach-E, τα Hyundai Tucson / Ioniq 5 και το Toyota Yaris Cross.

  • -
  • -

Πέντε νέες δοκιμές έγιναν από τον Euro NCAP, με τα τέσσερα αυτοκίνητα να αριστεύουν κατακτώντας το «παράσημο» των πέντε αστέρων και ένα να πετυχαίνει αξιόλογες επιδόσεις, αλλά να βραβεύεται τελικά με τέσσερα αστέρια. Ford, Hyundai και Toyota επενδύουν πολλά στην ασφάλεια των μοντέλων τους και τα αποτελέσματα αυτά είναι η μεγαλύτερη απόδειξη.

Το νέο Ford Mustang Mach-E συμπεριφέρθηκε εξαιρετικά στις δοκιμές, παίρνοντας υψηλές βαθμολογίες σε όλες τις κατηγορίες. Ο ενδιάμεσος αερόσακος οδηγού-συνοδηγού προστατεύει ακόμη περισσότερο τους εμπρός επιβάτες, στοιχείο εξοπλισμού που συναντάμε και στο μικρότερο -και κατά πολύ φθηνότερο- Toyota Yaris Cross. Το ηλεκτρικό SUV της Ford απέσπασε φυσικά πέντε αστέρια.

Η Hyundai επίσης φεύγει με ψηλά το κεφάλι στις δοκιμές πρόσκρουσης. Το Tucson και το Ioniq 5 απέσπασαν τη μέγιστη διάκριση των πέντε αστέρων, με το αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο να παίρνει οριακά κεφάλι στην προστασία ενηλίκων επιβατών. Το τρίτο αυτοκίνητο που έστειλε για δοκιμές η Hyundai ήταν το Bayon, το οποίο δεν κατάφερε να τα πάει τόσο καλά όσο τα «αδερφάκια» του, όμως πήρε μια ικανοποιητική βαθμολογία των τεσσάρων αστέρων.

Τέλος, η Toyota συνεχίζει την παράδοση των τελευταίων ετών, που τη θέλει να αριστεύει στο κομμάτι της ασφάλειας. Το Yaris Cross είναι η νέα τους πρόταση στην κατηγορία των B-SUV και αναμένεται να κερδίσει μεγάλο μερίδιο πωλήσεων στην ανταγωνιστική κλάση, οπότε η κατάκτηση των πέντε αστέρων είναι το κερασάκι που ολοκληρώνει σε κάθε τομέα την τούρτα της Toyota.

Τα αποτελέσματα που είχαν και τα πέντε μοντέλα αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη σημασία, αν σκεφτούμε πόσο απαιτητικές έχουν γίνει οι δοκιμές του Euro NCAP τους τελευταίους μήνες. Αξιολογούν κάθε πιθανή σύγκρουση για να δουν πως συμπεριφέρεται το όχημα σε μεγάλη ποικιλία τροχαίων ατυχημάτων και τα στάνταρ βαθμολόγησης έγιναν πολύ πιο αυστηρά, συγκριτικά με το πρόσφατο παρελθόν. Φυσικά έχει δημιουργηθεί ξεχωριστή κατηγορία αξιολόγησης για τα ηλεκτρονικά συστήματα αποφυγής σύγκρουσης.








 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...