H Toyota συνεχίζει να αμφιβάλλει για την ηλεκτροκίνηση

Δεν πιστεύει στους «μονόδρομους» η ιαπωνική μάρκα και αυτό αποδεικνύεται από τη στάση της μέχρι σήμερα.

  • -
  • -

Θα περίμενε κανείς, ότι ο πρωτοστάτης της υβριδικής τεχνολογίας και η εταιρεία που έκανε προσιτά αυτά τα αυτοκίνητα στο ευρύ κοινό με το Prius, θα κατείχε ηγετική θέση στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης που ήδη βρίσκεται εδώ. Όμως η Toyota απέχει. Ακόμη, δεν έχει παρουσιάσει αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο παραγωγής και με τις δηλώσεις της, δείχνει τους ενδοιασμούς της. Φυσικά, οι καιροί επιτάσσουν ηλεκτροκίνηση και η Toyota πολύ σύντομα θα έχει αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο στην γκάμα της για να συμβαδίσει με την τάση.

Όμως, οι αμφιβολίες της δεν θα σταματήσουν. Ο Gill Pratt, επικεφαλής του ινστιτούτου έρευνας της μάρκας, είπε ότι «πολλοί άνθρωποι παθιάζονται με την κλιματική αλλαγή, αλλά δεν θα πρέπει όλοι να οδηγούν ηλεκτρικό όχημα με μπαταρία. Δεν είναι αυτό το μέσο για την καταπολέμηση του προβλήματος».

Επίσης, ο πρόεδρος της Toyota είχε πει ότι η ηλεκτροκίνηση δεν γίνεται να αποτελέσει μονόδρομο και μοιραία, θα συμβαδίσει μαζί με τις γνωστές τεχνολογίες που προϋποθέτουν μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Πολύ καθαρότερους, αλλά σταθερούς στη συγκεκριμένη φιλοσοφία.

Πιστεύουν ακόμη στα υβριδικά, αλλά και στην τεχνολογία του υδρογόνου! Την τελευταία τη στηρίζουν έμπρακτα με το επαναστατικό Mirai. Πολλοί κατασκευαστές θεωρούν ότι το υδρογόνο δεν θα προχωρήσει λόγω του μεγάλου κόστους για τις εγκαταστάσεις που απαιτούνται και την παγκόσμια έλλειψη υποδομών, όμως τελευταία βλέπουμε τις επενδύσεις προς τη συγκεκριμένη τεχνολογία να πολλαπλασιάζονται.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...