H Hertz παρήγγειλε 100.000 νέα Tesla – Η αξία της μάρκας έφτασε στο 1 τρις δολάρια

Το πλάνο εξηλεκτρισμού του στόλου της Hertz περιλαμβάνει μια τεράστια παραγγελία από την Tesla, στέλνοντας την αξία της τελευταίας στα ύψη.

  • -
  • -

Περίπου τέσσερις μήνες έχουν περάσει από τότε που η Hertz κήρυξε πτώχευση στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Η εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων και leasing όμως, δείχνει να στέκεται γερά στα πόδια της και το επόμενο βήμα που κάνει είναι να εξηλεκτρίσει το στόλο των οχημάτων της στρέφοντας την προσοχή της προς την ηλεκτροκίνηση. Κάπως έτσι, έκανε παραγγελία 100.000 νέων αυτοκινήτων στην Tesla!

Υπολογίζεται ότι η παράδοση θα γίνει μέσα στους επόμενους 14 μήνες. Η εταιρεία ενοικιάσεων ενδιαφέρεται για το δημοφιλέστατο Model 3, ενώ η παραγγελία αφορά τόσο το τμήμα της Hertz στις ΗΠΑ, όσο και το ευρωπαϊκό.  Το κέρδος της Tesla είναι πολλαπλό, αφού εκτός από τον αριθμό των αυτοκινήτων που θα κατασκευάσει, κερδίζει και σε αξία. Το brand πλέον έχει ξεπεράσει το 1 τρις δολάρια, ενώ η μετοχή της ανέβηκε κατά 13%.

Από αυτή της την κίνηση, κερδισμένη βγαίνει και η ίδια η Hertz. Οι μεγάλες εταιρείες ενοικιάσεων αυτοκινήτων και leasing έχουν πολύ μεγάλες εκπτώσεις από τους κατασκευαστές στις μαζικές παραγγελίες, επιτρέποντάς τους να πετύχουν πολύ καλύτερες συμφωνίες με τους πελάτες τους. Στην προκειμένη περίπτωση, που η παραγγελία αφορά 100.000 αυτοκίνητα, οι ειδικοί εκτιμούν ότι η τιμή που πήρε η Hertz είναι πολύ κοντά στο κόστος του αυτοκινήτου για την Tesla!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...