Supermini με 102 ίππους, κατανάλωση 4 lt/100 km και τιμή κάτω από 22.000 € – Ποιο είναι;

Και με εκπομπές ρύπων τόσο χαμηλές που του χαρίζουν μηδενικά Τέλη Κυκλοφορίας.

  • -
  • -

Με ιστορία 38 χρόνων στην παγκόσμια αγορά και πωλήσεις που πλησιάζουν τις 14.000.000 μονάδες, σίγουρα το συγκεκριμένο μοντέλο πάντα αποτελούσε μία από τις κορυφαίες επιλογές όλων των επίδοξων αγοραστών της κατηγορίας του. Σήμερα συνεχίζει την επιτυχημένη του πορεία με αποδοτικά κινητήρια σύνολο βενζίνης και πετρελαίου, ενώ προσφέρεται και ως αμιγώς ηλεκτρικό. Εμείς επιλέξαμε την βασική πετρελαιοκίνητη έκδοση, διότι χάρη σε έναν ισχυρό 1.500άρη 102 ίππων και 250 Nm ροπή, το compact μοντέλο καταφέρνει όχι μόνο αξιοσέβαστες επιδόσεις (0-100 km/h σε 10,2 sec και τελική ταχύτητα 188 km/h), αλλά και απαράμιλλη οικονομία.

Η κατανάλωση που δηλώνει ο κατασκευαστής είναι μόλις 4 lt/100 km, ενώ σε πραγματικές συνθήκες δοκιμής εύκολα βλέπαμε κάτω από 5 lt/100km. Αντίστοιχα, οι πολύ χαμηλοί ρύποι που εκπέμπει (105 g/km) χαρίζουν ακόμη ένα πλεονέκτημα, αυτό των μηδενικών Τελών Κυκλοφορίας.

Ποιο μοντέλο καταφέρνει να συνδυάσει όλα τα παραπάνω στοιχεία σε ένα πακέτο; Το Opel Corsa, το γερμανικό supermini το οποίο στην βασική του πετρελαιοκίνητη έκδοση γίνεται ο ιδανικός φίλος του ιδιοκτήτη του για μετακινήσεις εντός αλλά και εκτός αστικού δικτύου. Το κόστος αυτής; Μόλις 21.770 ευρώ!

Για να δείτε αναλυτικά όλα τα στοιχεία εξοπλισμού, τεχνικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων για την συγκεκριμένη έκδοση πατήστε εδώ, ενώ κάνοντας κλικ εδώ θα βρείτε τις αντίστοιχες πληροφορίες και για όλη την υπόλοιπη γκάμα του μοντέλου.

Τέλος, εδώ μπορείτε να δείτε την δοκιμή του Opel Corsa diesel.

corsa

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...