FORD: Με το βλέμμα στο αύριο

Η Ford δεν περιμένει την επόμενη μέρα της αυτοκίνησης, αλλά την προσφέρει σήμερα μέσα από μία πλήρη γκάμα εξηλεκτρισμένων μοντέλων

  • -
  • -

Η αποδοτικότητα και ο φιλικός προς το περιβάλλον χαρακτήρας δεν αποτελούν την επόμενη μέρα της αυτοκίνησης, αλλά το σήμερα. Η ανάγκη για αλλαγή είναι επιτακτική και η Ford είναι μία από τις αυτοκινητοβιομηχανίες που ακολούθησε τη νέα τάση της εποχής, τηρώντας την υπόσχεση της και προσφέροντας μία πλήρως εξηλεκτρισμένη γκάμα.

Κάθε μοντέλο διαθέτει μία εκδοχή του είδους και συγκεκριμένα σε υβριδικές, ήπια υβριδικές και plug-in εκδόσεις. Ανεξαρτήτως μοντέλου, μεγέθους και κατηγορίας, τα κινητήρια σύνολα της Ford προσφέρουν χαμηλές εκπομπές ρύπων, αντίστοιχες τιμές κατανάλωσης και μάλιστα χωρίς συμβιβασμούς στην απόδοση!

Βλέπετε, η νέα πράσινη εποχή δεν σημαίνει πως τα μοντέλα της Ford έχουν χάσει μέρος του οδηγοκεντρικού τους χαρακτήρα. Το συγκεκριμένο στοιχείο που διαφοροποιεί την γκάμα της μάρκας σε σχέση με τον ανταγωνισμό παραμένει ισχυρό, αλλά ενισχυμένο με ισχυρές δόσεις αποδοτικότητας. Ας ρίξουμε, μια ματιά στην πολυσυλλεκτική γκάμα και τις υβριδικές εκδόσεις των μοντέλων. 

Ford Fiesta
ford fiesta

Aποτελεί ένα από τα πλέον δημοφιλή supermini της αγοράς. Ο πρακτικός του χαρακτήρας, συνδυάζεται με οδηγοκεντρική οδική συμπεριφορά, στοιχείο που το καθιστά το πλέον ενδιαφέρον στην κατηγορία του. Το supermini της Ford που μάλιστα ανανεώθηκε και εκσυγχρονίστηκε πρόσφατα, διατίθεται με τον γνωστό Ecoboost των 1.000 cc, ο οποίος ενισχύεται με μία ενσωματωμένη μίζα/γεννήτρια (BISG) με κίνηση μέσω ιμάντα, επιτρέποντας την ανάκτηση και αποθήκευση της ενέργειας σε μία αερόψυκτη μπαταρία 48V. Στην περίπτωση του Fiesta, το ήπια υβριδικό σύνολο αποδίδει είτε 125 είτε 155 ίππους και 240 Nm ροπής.

Ford Focus
ford focus

Αποτελεί έναν από τους πρωταγωνιστές στην κατηγορία των μικρομεσαίων μοντέλων. Η νεότερη και αναβαθμισμένη γενιά του Focus εφοδιάζεται σήμερα με τις πλέον σύγχρονες και νεότερες τεχνολογίες που συναντάμε στα μοντέλα της Ford, ενισχύοντας παράλληλα και τον premium χαρακτήρα του. Ανάμεσα στις εκδόσεις με κινητήρα βενζίνης συμπεριλαμβάνονται και αυτές με τον 1.000άρη Ecoboost, ενισχυμένο με το σύστημα ήπιας υβριδικής τεχνολογίας 48V και απόδοση 125 ή 155 ίππων. Μάλιστα, το συγκεκριμένο σύνολο διατίθεται και στην έκδοση ST-Line, με ενισχυμένα τα δυναμικά και σπορ χαρακτηριστικά του.

Ford Puma
ford puma

To compact όχημα ελεύθερου χρόνου της Ford δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από τον κανόνα. Το νέο Puma είναι ένα εντυπωσιακό και σπορ crossover, το οποίο συνδυάζει αρμονικά τον περιπετειώδη χαρακτήρα, με την απαιτούμενη άνεση για την καθημερινή μετακίνηση. Το B-SUV της Ford εφοδιάζεται και αυτό με τη σειρά του με το κινητήριο σύνολο που κάνει χρήση ήπιας υβριδικής τεχνολογίας των 48V, που μάλιστα ζυγίζει μόλις 10 kg, τόσο στην εκδοχή με απόδοση 125 όσο και  σε αυτή των 155 ίππων. Και μάλιστα στην σπορ έκδοση ST-Line, αλλά και την πιο… περιπετειώδη ST-Line X.

Ford Kuga
ford kuga

Το Kuga αποτελεί το SUV της Ford με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως. Η 3η και νεότερη γενιά, μεγάλωσε σημαντικά σε διαστάσεις, εκσυγχρονίστηκε και εφοδιάστηκε με όλες τις νεότερες τεχνολογίες της Ford. Παρόλα αυτά, έμεινε πιστό στις παραδόσεις διατηρώντας τα δυναμικά χαρακτηριστικά που διακρίνουν τα μοντέλα της Ford. Την ίδια ώρα, προσφέρεται με κάθε είδους υβριδική τεχνολογία! Από Plug-in με 225 ίππους και μηδενικά τέλη, υβριδική 190 ίππων, αλλά και ως ήπια υβριδικό στη δίλιτρη έκδοση πετρελαίου με απόδοση 150 ίππων και κατανάλωση μόλις 5,1 lt/100 km.

Ford Explorer
ford explorer

Πανίσχυρο και… οικολογικό! Το Explorer είναι ένα θηριώδες SUV, το οποίο βρήκε το δρόμο και για την ευρωπαϊκή αγορά. Οι διαστάσεις του το καθιστούν ως ένα από τα πιο άνετα και ευρύχωρα της κατηγορίας, ενώ ξεχωρίζει για την πολυτέλεια που το διακρίνει. Όμως, κορυφαία είναι και τεχνολογία που το χαρακτηρίζει, με τη χρήση του plug-in υβριδικού συστήματος να του χαρίζει κορυφαίες τιμές ισχύος, αλλά και αποδοτικότητας! Το 6κύλινδρο σύνολο αποδίδει 457 ίππους και 825 Nm ροπής, αλλά με μέση κατανάλωση 3,1 lt/100 km και δυνατότητα μετακίνησης αμιγώς με ηλεκτρική ενέργεια για 42 km!

Ford Mondeo
ford mondeo-adv

Το πολυτελές οικογενειακό της Ford συνδυάζει τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης, με αυτά ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης. Στοιχείο που του προσφέρει οικονομία, αλλά και υψηλή απόδοση με την ιπποδύναμη του συνόλου να αγγίζει τους 187 ίππους. Η μπαταρία φορτίζει από το σύστημα πέδησης μέσω της ανάκτησης. Με αυτό τον τρόπο μεγιστοποιείται η οικονομία και η χιλιομετρική αυτονομία. Διατηρώντας φυσικά την άνεση, την ποιότητα, τους άφθονους χώρους, αλλά και την πολυτέλεια που χαρακτηρίζει το Mondeo.

Ford S-Max
ford s max

Το κομψό Sport Activity Vehicle (SAV) ξεχωρίζει για το διττό χαρακτήρα του, αφού μπορεί να αποτελέσει ιδανικό οικογενειακό όχημα, αλλά και το μέσο για άνετες εξορμήσεις εκτός πόλης. Σε αυτό μερίδιο ευθύνης φέρει η διαμόρφωση των πέντε ή επτά καθισμάτων στο εσωτερικό του, αλλά και οι άπλετοι χώροι. Η νεότερη προσθήκη κινητήρα στη γκάμα του S-Max είναι αυτή του υβριδικού βενζινοκινητήρα των 190 ίππων. Οι χαμηλές εκπομπές ρύπων, συνδυάζονται με αντίστοιχη κατανάλωση, αλλά και πολύ καλές επιδόσεις! Είναι χαρακτηριστικό, ότι για τα πρώτα 100 km/h από στάση χρειάζονται μόλις 9,8 sec. 

Ford Galaxy
ford galaxy

To πολυτελές MPV της Ford αλλάζει τις ισορροπίες όσον αφορά τα οχήματα πολλαπλών χρήσεων με επταθέσια διάταξη. Στο εσωτερικό του απολαμβάνεις κορυφαία άνεση και χώρους. Την ίδια ώρα, οι μεγάλες δυνατότητες εξατομίκευσης της διάταξης των καθισμάτων εκτοξεύει το επίπεδο της πρακτικότητας. Όπως και το S-Max, εφοδιάζεται με το σύγχρονο υβριδικό βενζινοκινητήρα των 2,5 λίτρων, με τους 190 ίππους που συνεργάζεται με το αυτόματο κιβώτιο CVT. Και μάλιστα, με την έξυπνη τοποθέτηση της μπαταρίας στο πάτωμα του αυτοκινήτου, ανεπηρέαστοι παραμένουν οι χώροι στο εσωτερικό, με αυτόν των αποσκευών να φτάνει τα 1.206 lt.

Ford Tourneo Custom
ford tourneo custom

Είτε ως επιβατικό, είτε ως επαγγελματικό, το Tourneo Custom είναι από τα πλέον εξελιγμένα και εκλεπτυσμένα οχήματα μεταφοράς επιβατών. Στο εσωτερικό του μπορεί να φιλοξενήσει έως και εννιά άτομα, προσφέροντας παράλληλα κορυφαία επίπεδα άνεσης. Ακολουθώντας την φιλοσοφία εξηλεκτρισμού της Ford, προσφέρεται σε εκδόσεις ήπιας υβριδικής και plug-in τεχνολογίας. Στην πρώτη περίπτωση διατίθεται με το δίλιτρο κινητήρα πετρελαίου 130, αλλά και 185 ίππων. Η plug-in εκδοχή αφορά έναν 1.000άρη κινητήρα βενζίνης με ιπποδύναμη 120 ίππων και ηλεκτρική αυτονομία 52 km.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...