Η Nissan βρήκε τον τρόπο για να κάνει την κοινωνία καλύτερη

Χάρη στα πρωτοποριακά εκπαιδευτικά προγράμματα προωθεί την οικολογική συνείδηση από τις νεαρές ηλικίες

  • -
  • -

Η Nissan προωθεί μια ποικιλία εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά σε όλο τον κόσμο ως μέρος του στόχου της για τη δημιουργία μιας καθαρότερης και ασφαλέστερης κοινωνίας. Με αυτό τον τρόπο δημιουργώντας νέες ευκαιρίες για σκέψη και δράση, μέσω της αλληλεπίδρασης με μοντέλα αυτοκινήτων, οι άνθρωποι της Nissan ανέπτυξαν τα εκπαιδευτικά προγράμματα για να ενθαρρύνουν τη μάθηση.

Η ιαπωνική εταιρία ελπίζοντας να μεταδώσει στις νεότερες γενιές την γνώση και την τεχνολογία στην παραγωγή αυτοκινήτων, αξιοποιεί ότι  η ενεργός συμμετοχή στις τοπικές κοινότητες είναι το κλειδί για την επίτευξη αυτού του σκοπού. Για να αξιοποιήσει καλύτερα την τεχνογνωσία της ως αυτοκινητοβιομηχανία, έχει επικεντρώσει τις προσπάθειές της σε τρεις βασικούς τομείς: περιβαλλοντική συνείδηση, ασφάλεια στην κυκλοφορία και διαφορετικότητα και ένταξη.

Αρχικά, η δράση της εταιρίας ξεκίνησε με το να παρέχει περιβαλλοντικά μαθήματα σε τοπικά δημοτικά σχολεία στην Ιαπωνία το 2000. Αυτά τα μαθήματα εντάχθηκαν το 2008 και περισσότερα από 100.000 παιδιά στην Ιαπωνία έχουν συμμετάσχει σε αυτό το πρόγραμμα. Στην συγκεκριμένη δράση, εργαζόμενοι της Nissan προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους για να δώσουν διαλέξεις για την κλιματική αλλαγή και άλλα περιβαλλοντικά ζητήματα, ενώ ταυτόχρονα διενεργούν πειράματα με μοντέλα ηλεκτρικών αυτοκινήτων και test drive με το Nissan LEAF.

Ακόμα και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το πρόγραμμα μπόρεσε να συνεχιστεί μέσω τηλεκπαίδευσης και με διδασκαλικά βοηθήματα, όπως μοντέλα αυτοκινήτων. Παράλληλα, η Nissan προσφέρει και  άλλα εκπαιδευτικά προγράμματα, όπως το Design Waku-Waku Studio, όπου οι σημερινοί σχεδιαστές αυτοκινήτων διδάσκουν στα παιδιά τις βασικές αρχές του σχεδιασμού, καθώς και το Nissan Monozukuri Caravan, όπου τα παιδιά μπορούν να βιώσουν τα στοιχεία της εξατομικευμένης κατασκευής. Περισσότερα από συνολικά 20.000 παιδιά  έχουν συμμετάσχει σε αυτά τα δύο προγράμματα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...