Το νέο Audi A4 θα χρησιμοποιεί κινητήρες βενζίνης και ντίζελ

Αν και η Audi έχει δηλώσει ήδη τις προθέσεις της για στροφή προς την ηλεκτροκίνηση, το νέο A4 θα διατίθεται και σε συμβατικές εκδόσεις, εκτός των υβριδικών.

  • -
  • -

Η σύγχρονη ιστορία της Audi έχει να επιδείξει σημαντικές επιτυχίες και πολύ καλές πωλήσεις στην premium κατηγορία, γεγονός που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στο A4. Το μεσαίο πολυτελές οικογενειακό της φίρμας έχει εδραιώσει την παρουσία του στην αγορά και εξελίσσεται διαρκώς προκειμένου να παραμένει ανταγωνιστικό. Η Audi όμως δεν κάνει βιαστικές κινήσεις και στην επόμενη γενιά του, που θα έρθει μέσα στο 2023, θα συνεχίσει να το διαθέτει στην αγορά με συμβατικούς κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου.

Παρά το γεγονός ότι η γερμανική μάρκα έχει ανακοινώσει την πρόθεσή της να στραφεί αποκλειστικά στην ηλεκτροκίνηση, δεν θέλει να βάλει… εμπόδια στο A4, για αυτό και θα το προσφέρει σε ποικιλία εκδόσεων. Φυσικά θα υπάρχουν υβριδικές και Plug-In Hybrid εκδόσεις για όποιον επιθυμεί. Σύμφωνα με το Auto Express, ο τετρακύλινδρος τούρμπο βενζινοκινητήρας 2.0 TFSI της γενιάς EA888 θα βρίσκεται κάτω από το καπό του επερχόμενου A4 στις περισσότερες εκδόσεις του.

Μέσα από το Volkswagen Group (ως TSI) αλλά και από την γκάμα της ίδιας της Audi (ως TFSI) τον έχουμε δει σε μεγάλη ποικιλία ισχύος, από τους 190 ίππους έως και τους 320 ίππους, με ενδιάμεσους «σταθμούς» τα 204, 230, 245, 265, 290 ή 310 άλογα. Με μικρές αλλαγές στα περιφερειακά του κινητήρα ή απλώς διαφορετική χαρτογράφηση, είναι εφικτό να δημιουργηθούν πολλές εκδόσεις, ενώ το συγκεκριμένο μοτέρ έχει παρουσιαστεί τόσο σε συνδυασμό με mild hybrid τεχνολογία, όσο και ως απλό βενζίνης.

Το νέο Audi A4 θα βασίζεται στο ίδιο πάτωμα με το σημερινό. Εκτός των εκδόσεων βενζίνης, θα υπάρχουν πετρελαιοκίνητες επιλογές με τον τετρακύλινδρο τούρμπο 2.0 TDI σε διαφορετικά επίπεδα απόδοσης. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η νέα γενιά του premium μεσαίου οικογενειακού θα προσφέρει περισσότερες επιλογές εξηλεκτρισμού, με προτάσεις mild hybrid αλλά και Plug-In Hybrid. Σε ο,τι αφορά την τελευταία, ένα λογικό σενάριο είναι να χρησιμοποιήσει το ίδιο σύστημα με αυτό του Q5, έχοντας σετ μπαταριών των 14,4 kWh.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...