H Hyundai επενδύει δισεκατομμύρια δολάρια στο υδρογόνο

Δύο νέες μονάδες κατασκευής συστημάτων κυψελών καυσίμου σχεδιάζει να δημιουργήσει η Hyundai, στρέφοντας την προσοχή της προς την πολλά υποσχόμενη τεχνολογία.

  • -
  • -

Το υδρογόνο δεν έχει «περπατήσει» πολύ στο κομμάτι των αυτοκινήτων παραγωγής, τουλάχιστον για την ώρα. Η νέα τεχνολογία έχει αρκετά εμπόδια να αντιμετωπίσει, ωστόσο οι τεράστιες επενδύσεις κορυφαίων κατασκευαστών δείχνουν ότι υπάρχει μέλλον. Η Hyundai για παράδειγμα, αποκαλύπτει το πλάνο της για την κατασκευή δύο νέων εργοστασίων που συνολικά θα της στοιχίσουν 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία.

Στα εργοστάσια αυτά θα παράγονται συστήματα κυψελών καυσίμου αξιοποίησης του υδρογόνου και υπολογίζουν θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους μέσα στο δεύτερο μισό του 2023. Με την παραγωγή σε κανονικά επίπεδα, θέλουν να φτιάχνουν 100.000 κυψέλες καυσίμου σε ετήσια βάση. Κάπως έτσι ο όμιλος της Hyundai θα αποκτήσει στο οπλοστάσιό του τη μεγαλύτερη δύναμη παραγωγής κυψελών καυσίμου και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα κυριαρχήσει στην επόμενη ημέρα της αυτοκίνησης, αν το υδρογόνο βρει το δρόμο για ευρεία χρήση στα καθημερινά μας οχήματα.

Η Hyundai όμως δεν σκοπεύει να αξιοποιήσει τα νέα της εργοστάσια μόνο για αυτοκίνητα παραγωγής. Μηχανήματα έργων και εξοπλισμός εγκαταστάσεων logistics θα μπορούν να χρησιμοποιούν υδρογόνο ώστε να αντλούν ενέργεια. Άλλωστε η εταιρεία έχει ήδη παρουσιάσει υδρογονοκίνητα κλαρκ, καθιστώντας σίγουρο ότι στο μέλλον θα φέρει στην αγορά κι άλλες κατασκευές με την ίδια τεχνολογία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...