Η Τσεχία δείχνει το δρόμο προς την ηλεκτροκίνηση

Ο Herbert Diess, επικεφαλής του Volkswagen Group, συναντήθηκε με στελέχη της τσεχικής κυβέρνησης με σκοπό να συζητήσουν μελλοντικές επενδύσεις που θα προωθήσουν την ηλεκτροκίνηση.

  • -
  • -

Το Volkswagen Group έχει στρέψει την προσοχή του προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και η Skoda ακολουθεί πιστά, έχοντας παρουσιάσει πολλά Plug-In Hybrid μοντέλα αλλά και το πρώτο της αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV, το Enyaq iV. Το πλάνο της Τσεχίας, «πατρίδας» της Skoda, είναι να επεκταθεί προς την ηλεκτροκίνηση σε βιομηχανικό επίπεδο αλλά και να ενισχύσει το δημόσιο δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Το τελευταίο θα επιτρέψει στην εγχώρια αγορά να δώσει προβάδισμα στα επαναφορτιζόμενα μοντέλα και ο κόσμος να εμπιστευθεί τη νέα τεχνολογία. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Herbert Diess, επικεφαλής του Volkswagen Group, επισκέφθηκε τη χώρα και συναντήθηκε με κορυφαία στελέχη της τσεχικής κυβέρνησης. Συζήτησαν για τη δημιουργία νέων εργοστασίων, την προώθηση της ηλεκτροκίνησης και πολλά ακόμη θέματα σχετικά με τα ηλεκτρικά μοντέλα.

Στο πλάνο του Volkswagen Group είναι η δημιουργία έξι νέων, μεγάλων μονάδων παραγωγής μπαταριών που θα επιτρέψει σε όλες τις μάρκες του ομίλου να έχουν πρόσβαση σε αξιόπιστα εργοστάσια για την παροχή του βασικότερου εξαρτήματος ενός ηλεκτρικού μοντέλου, της μπαταρίας. Η in-house παραγωγή μπαταριών θα εξοικονομήσει χρήματα για τον όμιλο μακροπρόθεσμα και εγγυάται ότι οι γραμμές παραγωγής δεν θα ξεμένουν από αποθέματα, αφού θα γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις ανάγκες της κάθε μάρκας και θα προσαρμόζουν ανάλογα τον όγκο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...