Η Tesla ξεπέρασε σε πωλήσεις την Toyota στη Γερμανία

Υπάρχει μεγαλύτερη σφραγίδα επιτυχίας από το να ξεπεράσεις μια καθιερωμένη, επιτυχημένη μάρκα σε μια από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές;

  • -
  • -

Η Tesla είναι μια μάρκα που μετρά κάτι περισσότερο από μια δεκαετία στην αγορά, όμως οι καινοτομίες που παρουσίασε της επέτρεψαν να μεταμορφωθεί πολύ γρήγορα σε κολοσσό. Στην Ευρώπη καθιερώθηκε γρήγορα και τα ηλεκτρικά μοντέλα της πούλησαν σα ζεστό ψωμί σε αρκετές αγορές. Ακόμη και στην Ελλάδα, βλέπουμε πολλά Tesla στους δρόμους, αφού εκτός από πολύ καλά αυτοκίνητα, πλέον έχουν γίνει και μόδα.

Στη Γερμανία όμως, ο μήνας Σεπτέμβρης έμελλε να φέρει μια αξιοσημείωτη επιτυχία για τη μάρκα. Σε έναν μόνο μήνα, πουλήθηκαν 7.903 Tesla, εμφανίζοντας αύξηση στις ταξινομήσεις της κατά 158%! Ο μήνας αυτός δεν ήταν καλός για τη γερμανική αγορά καθώς κατέγραψε μείωση στις συνολικές πωλήσεις κατά 26%, όμως αυτό δεν εμπόδισε την αμερικάνικη εταιρεία να διακριθεί.

Από την άλλη, η Toyota καταγράφει σημαντικότατες απώλειες στη Γερμανία. Με 7.394 ταξινομήσεις νέων οχημάτων μέσα στον Σεπτέμβρη, μένει για πρώτη φορά πίσω από την Tesla! Πρόκειται για τον χειρότερο Σεπτέμβριο της μάρκας από το 1991 για την ιαπωνική φίρμα, η οποία στηρίζεται κατά βάση στις πωλήσεις των υβριδικών μοντέλων της. Ένας πολύ καλός μήνας για την Tesla και ένας πολύ κακός μήνας για την Toyota, λοιπόν. Το τελευταίο πάντως, δεν μειώνει την επιτυχία της Tesla, που ακόμη κι έτσι παραμένει αξιοσημείωτη.

Η Toyota βρίσκεται εδώ και πολλές δεκαετίες στην αγορά και έχει κερδίσει επάξια την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων καταναλωτών χάρη στην πληρότητα των μοντέλων της και την παροιμιώδη αξιοπιστία που προσφέρουν. Επίσης, συγκριτικά με την Tesla, έχει και πολύ φθηνότερα αυτοκίνητα στην γκάμα της που βοηθούν στον όγκο πωλήσεων που σημειώνει. Ίσως πρέπει να αρχίσουμε να συνηθίζουμε την Tesla ανάμεσα στις κορυφαίες θέσεις της γερμανικής αγοράς, αφού όταν ανοίξει και το νέο της εργοστάσιο (μέσα στο 2021) η επιτυχία της στην εγχώρια αγορά θα διευρυνθεί ακόμη περισσότερο.

Μερικά ακόμη ενδιαφέροντα στοιχεία για τη γερμανική αγορά τον Σεπτέμβρη, είναι ότι η προτίμηση των καταναλωτών προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ανέβηκε κατά 59%. Κάπως έτσι, τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα κατέκτησαν το 17,1% του μεριδίου αγοράς, αφήνοντας πίσω τα πετρελαιοκίνητα οχήματα. Τα τελευταία καταγράφουν συνεχώς νέα ιστορικά χαμηλά. Τον Σεπτέμβρη, πήραν μόλις το 15,9% του μεριδίου της αγοράς στη Γερμανία με μείωση στις πωλήσεις που ξεπερνά το 50%.  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...