Τι ξεχωριστό έχουν τα Bridgestone Potenza Sport που φοράει η Ferrari Roma;

Bridgestone και Ferrari συνεργάστηκαν στενά για να δημιουργήσουν το ιδανικό ελαστικό για το ιταλικό GT των 620 ίππων

  • -
  • -
Τι ξεχωριστό έχουν τα Bridgestone Potenza Sport που φοράει η Ferrari Roma;

Με 620 ίππους και κίνηση στους πίσω τροχούς, η Ferrari χρειαζόταν ένα ελαστικό που να ταιριάζει με τις επιδόσεις της Roma τόσο σε στεγνό όσο και σε βρεγμένο. Την απάντηση έδωσε η Bridgestone που επιλέχθηκε από τη Ferrari ως προμηθευτής ελαστικών για το νέο της GT. Το Bridgestone Potenza Sport εξελίχθηκε για να ανταποκριθεί στις μοναδικές απαιτήσεις της Ferrari Roma.

Επιδόσεις υψηλών προδιαγραφών
Το Bridgestone Potenza Sport αναπτύχθηκε κατά παραγγελία από την Bridgestone για να βελτιστοποιήσει την πλευρική και διαμήκη πρόσφυση, με στόχο να προσφέρει τις καλύτερες επιδόσεις στην κατηγορία στο στεγνό παράλληλα με την εξαιρετική πρόσφυση στο βρεγμένο.

Προκειμένου να επιτευχθούν αυτοί οι προκλητικοί στόχοι, η Bridgestone ανέπτυξε μια ειδική γόμα στο πέλμα και έναν σχεδιασμό στα πίσω ελαστικά με τέτοια κατανομή της γεωμετρίας των διάκενων του πέλματος, ώστε να διατηρήσει τις εξαιρετικές επιδόσεις του Bridgestone Potenza Sport στο βρεγμένο, διατηρώντας παράλληλα τις δυνατότητες χειρισμού του ελαστικού στο στεγνό.

«Μια υποδειγματική συνεργασία»

Το εξειδικευμένο Potenza Sport της Bridgestone είναι διαθέσιμο για τη Ferrari Roma σε διαστάσεις 245/35ZR20 91Y και 285/35ZR20 (100Y). Το ελαστικό αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε στο Κέντρο Τεχνολογίας και Καινοτομίας EMIA της Bridgestone στη Ρώμη, στην Ιταλία.


Το εργοστάσιο της Ρώμης εστιάζει στην παραγωγή ελαστικών υψηλής τεχνολογίας υψηλής εξειδίκευσης, επιτρέποντας την άμεση επικοινωνία της ομάδας ανάπτυξης με την παραγωγή. Το εργοστάσιο κατασκευάζει κατά κανόνα τα πρωτότυπα ελαστικά της Bridgestone EMIA, αλλά για το εγχείρημα Ferrari Roma, κατασκευάστηκαν για πρώτη φορά ελαστικά Πρώτης Τοποθέτησης (OE) που θα τοποθετηθούν απευθείας στη Roma.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση, ο Steven De Bock, VP Consumer Replacement και OE στη Bridgestone EMIA, εξηγεί: «Η συνεργασία με τη Ferrari για τη Roma ήταν υποδειγματική. Συνεργαστήκαμε για μία μακρά, στοχευμένη διαδικασία προκειμένου να κατασκευάσουμε ένα ελαστικό απίστευτα ικανό, στο ύφος του Bridgestone Potenza Sport, για να καλύψουμε τις απαιτήσεις υψηλών επιδόσεων της Roma. Είμαστε περήφανοι για το αποτέλεσμα, βλέποντας το εξειδικευμένο Bridgestone Potenza Sport να προσφέρει επιδόσεις και χαρακτηριστικά χειρισμού που μεγιστοποιούν τις δυνατότητες της Ferrari Roma».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...