Urban Collectif: Το όραμα της Citroen για την αστική κινητικότητα του μέλλοντος [Video]

Βασίζεται σε μια καινοτόμο ιδέα που ονομάζεται Citroën Autonomous Mobility Vision

  • -
  • -

Η μετακίνηση είναι απαραίτητη προϋπόθεση στην καθημερινή ζωή, ειδικά στις πόλεις. Με την έντονη ζωή και τις αυξανόμενες επιχειρηματικές δραστηριότητες που εμφανίζονται, ο πληθυσμός των πόλεων αυξάνεται, επομένως οι συνθήκες ταξιδιού πρέπει και αυτές να αλλάξουν, να ανανεωθούν. Ταυτόχρονα, η παγκόσμια υγειονομική κρίση που προκάλεσε ο Covid-19, αύξησε τις προσδοκίες των κατοίκων των πόλεων για καθαρότερους, ασφαλέστερους και πιο ευέλικτους τρόπους ταξιδιού που συμμορφώνονται με τους κανόνες διατήρησης κοινωνικής απόστασης, επηρεάζοντας έτσι την ανάπτυξη του αστικού τοπίου, ενώ προσαρμόζονται και οι λύσεις έξυπνης κινητικότητας για το μέλλον. Η εμφάνιση αυτόνομων οχημάτων θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση της συμφόρησης στις πόλεις. Ωστόσο, αυτές οι λύσεις δεν έχουν μεσοπρόθεσμη οικονομική βιωσιμότητα, λόγω του υψηλού κόστους των τεχνολογιών αυτόνομης οδήγησης σε σύγκριση με τη ζήτηση.

Για να απαντήσουν σε αυτό το πρόβλημα, η Citroen, η Accor και η JCDecaux συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν μια δημιουργική συλλογική λύση, υπό την ομπρέλα της συνεργασίας με την ονομασία “The Urban Collectif”. Με γνώμονα την πεποίθηση ότι η μελλοντική κινητικότητα πρέπει να αφορά την ασφάλεια και την ευημερία, το Urban Collectif δημιούργησε μια επαναστατική ιδέα κινητικότητας, στηριζόμενη στα 200 χρόνια συνδυασμένης εμπειρίας του στην καινοτομία. Χρησιμοποιώντας ένα μοντέλο ανοιχτού κώδικα που ονομάζεται Citroen Autonomous Mobility Vision, η ιδέα αυτή βασίζεται σε μια αυτόνομη ηλεκτρική πλατφόρμα κινητικότητας, το Citroen Skate, καθώς και Pods για διαφορετικές υπηρεσίες και εφαρμογές.

urban

Διαχωρίζοντας την πλατφόρμα από τις υπηρεσίες κινητικότητας, αυτή η ιδέα προσφέρει την ευκαιρία να μεγιστοποιήσετε τη χρήση της αυτόνομης τεχνολογίας, ενώ επεκτείνει τις προσφορές υπηρεσιών. Το Citroen Skate μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα Pods κατά παραγγελία, ενώ προσφέρει ασυναγώνιστη άνεση χάρη στην τεχνογνωσία της γαλλικής μάρκας.

Οι βάσεις, που είναι σχεδιασμένες για το “The Urban Collectif”, απεικονίζουν τις δυνατότητες των προσεγγίσεων ανοιχτού κώδικα, προσφέροντας τρεις διαφορετικές υπηρεσίες κινητικότητας: Sofitel En Voyage, μια αποκλειστική εμπειρία αστικής κινητικότητας, Pullman Power Fitness, ένας νέος τρόπος αθλητισμού, ενώ μετακινείστε και με το JCDecaux City Provider, μια πρωτοποριακή υπηρεσία αστικής κινητικότητας κατά παραγγελία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...