Είναι επίσημο! Η Lancia Delta επιστρέφει!

Ο νέος CEO της Lancia, Luca Napolitano, επιβεβαίωσε σε ιταλικό μέσο την αναβίωση της θρυλικής Delta

  • -
  • -

Και όμως δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο, αλλά δήλωση από επίσημα χείλη της Lancia. Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της ιστορικής ιταλικής εταιρείας, Luca Napolitano, επιβεβαίωσε σε συνέντευξη του στην Corriere della Sera, ότι η θρυλική Delta θα επιστρέψει ως αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο το 2026. Συγκεκριμένα, ο Napolitano ανέφερε: «Όλοι θέλουν την επιστροφή της Deltaκαι κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να μην περιλαμβάνεται στα πλάνα μας. Η αναβίωση της θα γίνει και θα είναι μία πραγματική Delta. Ένα συναρπαστικό αυτοκτίνητο, το οποίο θα αποτελεί δείγμα τεχνογνωσίας, εξέλιξης και κορυφαίας τεχνολογίας. Και φυσικά, θα είναι ηλεκτρική…».



Το τελευταίο διάστημα είχαν ακουστεί αρκετές φήμες για ενδεχόμενη επιστροφή της Delta, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που ακούγεται κάτι σχετικό από επίσημα χείλη. Πληροφορίες γύρω από το νέο μοντέλο δεν υπάρχουν, αλλά το πιο λογικό είναι να χρησιμοποιηθεί μία από τις υπάρχουσες πλατφόρμες του Ομίλου Stellantis. Στο σχετικό δημοσίευμα της Corriere della Sera αναφέρεται ότι οι solid state μπαταρίες θα προσφέρουν περισσότερα από 700 km αυτονομίας με μία φόρτιση.

Σημειώστε, πως πριν από την παρουσίαση της νέας Delta, θα πραγματοποιηθεί το 2024 η αποκάλυψη του αντικαταστάτη της Ypsilon. Αυτό θα είναι το τελευταίο μοντέλο της Lancia που θα προσφέρεται με κινητήρα εσωτερικής καύσης, αφού από το 2026 και έπειτα η ιταλική εταιρεία θα παράγει αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Ο Napolitano ανέφερε συγκεκριμένα: «Θα κατασκευάζουμε αυτοκίνητα με υψηλό συναίσθημα ευθύνης απέναντι στον κόσμο που ζούμε. Η επανάσταση που έχει οδηγήσει στην ηλεκτροκίνηση είναι κάτι που μας εκφράζει ως μάρκα, αφού παραδοσιακά είχαμε έφεση στις τεχνολογικές καινοτομίες.» Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι το δίκτυο της Lancia στην Ευρώπη θα κτιστεί από την αρχή, σε συνεργασία με τα ήδη υπάρχοντα της Alfa Romeo και της DS Automobiles.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...