Τρομερή επίδοση από την Toyota στις ΗΠΑ

Για πρώτη φορά μετά από 90 χρόνια η General Motors έχασε τα πρωτεία στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής

  • -
  • -

Μια ιαπωνική φίρμα είναι πλέον το Νο1 στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ξεπερνώντας τις GM και Ford. Η Toyota κατάφερε να σπάσει την κυριαρχία της General Motors, η οποία ηγείτο των πωλήσεων από το 1931.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, η Toyota παρέδωσε το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους πάνω από 1,86 εκατομμύρια οχήματα στις ΗΠΑ, σημειώνοντας αύξηση 27,9%. Την ίδια στιγμή, η GM πούλησε 1,78 εκατ. μονάδες.

gm toyota

Όπως αναφέρει το Automotive News, η αυτοκινητοβιομηχανία από το Ντιτρόιτ επλήγη σοβαρά από την κρίση της έλλειψης των ημιαγωγών, μειώνοντας σημαντικά την παραγωγή στα εργοστάσιά της. Από την επόμενη εβδομάδα ωστόσο, θα μπορέσει να μπει εκ νέου σε φουλ ρυθμούς στις εγκαταστάσεις της Βόρειας Αμερικής.

Το τρίτο τρίμηνο του έτους, λόγω των προβλημάτων που έχει προκαλέσει η έλλειψη τσιπ, η GM είδε τις παραδόσεις να πέφτουν σε χαμηλό δεκαετίας. Όσο για την Toyota, αντιλαμβάνεται πως η πρώτη θέση οφείλεται στις ανακατατάξεις που έχει επιφέρει παγκοσμίως η κρίση με τους ημιαγωγούς.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...