Tesla: Ζητά απαλλαγή από τους κανονισμούς του Covid-19 για τα εγκαίνια του Gigafactory στη Γερμανία

Με 9.000 άτομα καλεσμένους θέλει να κάνει «ποδαρικό» στο νέο της εργοστάσιο η Tesla.

  • -
  • -

Περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια ευρώ ήταν η επένδυση της Tesla στη Γερμανία προκειμένου να κατασκευάσει το νέο της Gigafactory. Πρόκειται για το εργοστάσιο που θα αναλάβει την παραγωγή των αυτοκινήτων της για την ευρωπαϊκή αγορά και ολοκληρώνεται μετά από σχεδόν δύο χρόνια έργων. Προς το παρόν αναμένουν την τελική έγκριση των γερμανικών αρχών, μέχρι να δοθεί το πράσινο φως και να ξεκινήσει η λειτουργία του.

Ο Elon Musk θα βρίσκεται εκεί στις αρχές του Οκτώβρη και στις 9 Οκτωβρίου θέλει να πραγματοποιήσει μια πολύ μεγάλη εκδήλωση με περίπου 9.000 καλεσμένους προκειμένου να τους παρουσιάσει το νέο εργοστάσιο. Για αυτό το λόγο η Tesla ζητά απαλλαγή από τους κανονισμούς που σχετίζονται με τον Covid-19, αφού το σχετικό όριο φτάνει μόνο στα 5.000 άτομα.

Αν τελικά θα τα καταφέρει ή όχι δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι η Tesla βρήκε αρκετά εμπόδια για την κατασκευή του Gigafactory. Οι γερμανικές αρχές προκειμένου να της δώσουν άδεια, ζήτησαν να διασφαλιστεί ότι το εργοστάσιο δεν θα προκαλέσει ζημιές στη γη και δεν θα βλάψει με τοξικές ουσίες τα υπόγεια υδάτινα αποθέματα.

Επίσης, της ζήτησαν να αποδείξει ότι δεν θα εξαντλεί και τα επίγεια αποθέματα νερού, με τον Elon Musk να δηλώνει ότι θα χρησιμοποιεί σαφώς λιγότερο νερό από άλλα βιομηχανικά έργα της περιοχής, χάρη σε ένα εξελιγμένο σύστημα ανακύκλωσης υδάτων. Το τελευταίο μειώνει δραστικά τις απαιτήσεις του εργοστασίου, με αποτέλεσμα να μη στερηθούν οι ντόπιοι το πόσιμο νερό που έχουν.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...