Που κατασκευάζεται το ηλεκτρικό Cupra Born

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της νεοσύστατης ισπανικής φίρμας ξεκινά να παράγεται

  • -
  • -
Που κατασκευάζεται το ηλεκτρικό Cupra Born

Η Cupra ξεκίνησε την παραγωγή του πρώτου 100% ηλεκτρικού μοντέλου της, του Born, στο εργοστάσιο στο Zwickau της Γερμανίας. Με ημερήσια παραγωγή έως και 1.400 οχήματα, το γερμανικό εργοστάσιο έχει ετήσια παραγωγική ικανότητα περίπου 330.000 ηλεκτρικών οχημάτων. Εκτός από το Cupra Born, στο εργοστάσιο παράγονται άλλα τέσσερα μοντέλα, το Volkswagen ID.3, το Volkswagen ID.4, το Audi Q4 e-tron και το Audi Q4 Sportback e-tron. Ο CEO Wayne Griffiths και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας επισκέφθηκαν το μεγαλύτερο εργοστάσιο ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη για να σηματοδοτήσουν την έναρξη παραγωγής του νέου μοντέλου. Τους υποδέχτηκε ο Stefan Loth, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Volkswagen Saxony και πρώην επικεφαλής του εργοστασίου στο Martorell.

Η παραγωγή του Cupra Born σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής για τη μάρκα, η οποία στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου του Μονάχου 2021 (IAA) ανακοίνωσε μια προϊοντική ηλεκτρική επίθεση, με τη φιλοδοξία να γίνει μια πλήρως ηλεκτρική μάρκα μέχρι το 2030.

Το Born θα δώσει επίσης το παρόν στο Automobile Barcelona 2021, το οποίο ξεκινά στις 30 Σεπτεμβρίου και θα σηματοδοτήσει την έναρξη του διεθνούς λανσαρίσματος του μοντέλου.

Η εταιρεία παράλληλα έχει αναθέσει σε μια ομάδα μηχανικών στο Zwickau την παρακολούθηση της παραγωγής του Cupra Born και τη απόκτηση γνώσεων και εμπειρίας για μελλοντική παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων στο εργοστάσιο στο Martorell.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...