Αποκάλυψη για το πρακτικό εσωτερικό του Hyundai Casper

Το μικρότερο SUV στην γκάμα της Hyundai συνεχίζει να εντυπωσιάζει, αυτή τη φορά με τη χρηστική του καμπίνα

  • -
  • -

Η ανυπομονησία της ευρωπαϊκής αγοράς για ένα μοντέλο που υπάρχει πιθανότητα να μην διατεθεί καν σε αυτή, δεν έχει προηγούμενο και όχι αδίκως, μιας και το μικρότερο SUV στην γκάμα της Hyundai, το Casper, ξέρει πως να κρατά το ενδιαφέρον στα ύψη. Αυτή τη φορά ήταν το εσωτερικό του μικρό crossover, το οποίο αποκαλύφθηκε και έδειξε στον κόσμο πως το δεν χρειάζεται ένα μοντέλο να είναι μεγάλο, για να είναι και άνετα.

Χάρη σε έξυπνες λύσεις, το μόλις 3,6 μέτρων αυτοκίνητο, μπορεί να μετατραπεί σε ένα λιλιπούτειο camper car. Εκτός της δεύτερης σειράς καθισμάτων η οποία είναι συρόμενη, με εύρος κίνησης 160 χιλιοστών, αλλά και αναδιπλούμενη, με τις πλάτες των πίσω θέσεων να μπορούν να πέσουν τελείως για αυξημένο χώρο αποσκευών ή να ξαπλώσουν έως και 39 μοίρες, τα εμπρός καθίσματα προσφέρουν την δυνατότητα πλήρης δίπλωσης, όπως ακριβώς γίνεται και στα πίσω. Παράλληλα, με τα πίσω καθίσματα τραβηγμένα εμπρός ο χώρος αποσκευών αγγίζει τα 301 λίτρα!

interior

Με λίγα λόγια, τα υψηλά επίπεδα παραμετροποίησης της καμπίνας, επιτρέπουν στον καθένα να διαμορφώσει τον πλήρως αξιοποιήσιμο χώρο όπως ακριβώς θέλει. Παρά το compact πακέτο, η Hyundai δεν παρέλειψε τομείς όπως η ασφάλεια, καταφέρνοντας να εξοπλίσει το Casper με 7 αερόσακους αλλά και πληθώρα ηλεκτρονικών συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας.

Το μικρό SUV θα προσφέρεται στην εισαγωγική του έκδοση με έναν ατμοσφαιρικό 1.000άρη βενζινοκινητήρα 75 ίππων, ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα επιλογής ενός ισχυρότερου turbo 3κύλινδρου, ίδιου κυβισμού, απόδοσης 100 ίππων. Οι τιμές υπολογίζονται πως θα ξεκινούν κάπου στις 10.000 ευρώ για την βασική έκδοση και στις 14.000 για αυτή με το πιο ισχυρό μοτέρ. Οι πωλήσεις στην Νότια Κορέα θα ξεκινήσουν εντός του μήνα ενώ η αγορά της Ινδίας θα ακολουθήσει εντός του 2022. Φήμες θέλουν και μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση να λανσάρεται εντός του 2023, αλλά δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση ακόμη.

Εμείς τελικά θέλουμε να το δούμε και στην Ευρώπη ή δεν χρειαζόμαστε κάτι μικρότερο του Bayon;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...