Αυξημένη αυτονομία για το νέο plug-in σύστημα της Volvo!

Το νέο plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης Recharge της Volvo προσφέρει καλύτερη μέση αυτονομία καθημερινά με μόνο μία φόρτιση

  • -
  • -

Η Volvo παρουσίασε ένα νέο, βελτιωμένο plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης Recharge στις σειρές των μοντέλων 90 και 60. Το νέο σύστημα κίνησης επεκτείνει σημαντικά την αυτονομία με ηλεκτρική ενέργεια, ενώ μειώνει τις εκπομπές CO2, βελτιώνοντας παράλληλα τις επιδόσεις.  Το νέο, αναβαθμισμένο υβριδικό σύστημα κίνησης της Volvo διευρύνει την εκτιμώμενη αυτονομία με ηλεκτρική ενέργεια στα 90 km, με μία και μοναδική φόρτιση, αντί των 50 km μέχρι πρότινος. Οι κυρίες βελτιώσεις περιλαμβάνουν μία νέα μπαταρία, η οποία ενσωματώνει ένα τρίτο στρώμα από κυψέλες, χάρη στο οποίο αυξάνεται η ονομαστική ενέργεια από τις 11,6 kWh στις 18,8 kWh, καθώς και έναν ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα στο πίσω μέρος, ο οποίος αποδίδει πλέον 145 ίππους. Η επιπλέον ηλεκτρική ισχύς έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της συνδυαστικής ισχύος στους 350 ίππους για τα μοντέλα Recharge Τ6 και στους 455 ίππους για τα μοντέλα Recharge Τ8, καθιστώντας τα ως τα πιο δυνατά Volvo που έχουν κατασκευαστεί ποτέ.

 


Χάρη στην αυξημένη χωρητικότητα της μπαταρίας, οι περισσότεροι πελάτες θα μπορούν να οδηγούν κυρίως στο αμιγώς ηλεκτρικό πρόγραμμα Pure. Η Volvο εκτιμά ότι το νέο σύστημα κίνησης έχει τη δυνατότητα να μειώσει τις εκπομπές CO2 έως και 50% στον κύκλο οδήγησης WLTP. Ο νέος αναβαθμισμένος ηλεκτροκινητήρας αυξάνει την ισχύ στους πίσω τροχούς κατά 65%, βελτιώνοντας τις επιδόσεις και την ευκολία οδήγησης υπό όλες τις συνθήκες. Χάρη και στην ενίσχυση της μπαταρίας, ο ισχυρότερος ηλεκτροκινητήρας παρέχει επίσης αυξημένη ικανότητα τετρακίνησης, η οποία μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμη σε χαμηλές ταχύτητες, στη ρυμούλκηση ή κατά την οδήγηση σε ολισθηρούς δρόμους που απαιτούν επιπλέον πρόσφυση και σταθερότητα. Η σειρά των αναβαθμίσεων περιλαμβάνει την προσθήκη της λειτουργίας One Pedal Drive, που δίνει στον οδηγό την επιλογή να ελέγχει τόσο την επιτάχυνση όσο και την επιβράδυνση μόνο με το πεντάλ του γκαζιού. Αρχικά, θα συμπεριληφθεί στα plug-in υβριδικά Volvo XC60, S90 και V90 Recharge.

 


Η επιπλέον χωρητικότητα της μπαταρίας είναι επίσης ιδιαίτερα χρήσιμη στις κρύες χειμερινές ημέρες, αλλά και όταν η θερμοκρασία είναι ιδιαίτερα υψηλή. Ακόμη και όταν το αυτοκίνητο δεν είναι συνδεδεμένο στην παροχή ρεύματος, οι οδηγοί μπορούν να προθερμάνουν ή να δροσίσουν εκ των προτέρων την καμπίνα του μέσω του απομακρυσμένου ελέγχου που προσφέρει το Volvo Cars app, διατηρώντας συγχρόνως μία επαρκέστατη αυτονομία με ηλεκτρική ενέργεια.  

Το νέο σύστημα κίνησης λανσάρεται σε όλα τα plug-in υβριδικά Volvo Recharge που βασίζονται στην πλατφόρμα σπονδυλωτής αρχιτεκτονικής SPA, η οποία συμπεριλαμβάνει τα μοντέλα Volvo S60, V60, XC60, S90, V90 και XC90 Recharge.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...