Το ηλεκτρικό e.GO έρχεται στην Ελλάδα – Σύντομα με έκθεση στην Αθήνα, εξετάζεται η πιθανότητα κατασκευής του στη χώρα μας

Οι παραγγελίες για το νέο Next e.GO ανοίγουν στη ΔΕΘ, οι επισκέπτες μπορούν να το γνωρίσουν από κοντά και να του κάνουν ένα test drive.

  • -
  • -
Το ηλεκτρικό e.GO έρχεται στην Ελλάδα – Σύντομα με έκθεση στην Αθήνα, εξετάζεται η πιθανότητα κατασκευής του στη χώρα μας

Η Next e.GO sa είναι μια εταιρεία που για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστή. Στο πλάνο της υπάρχει ένα προσεκτικά μελετημένο σχέδιο εξάπλωσης σε νέες αγορές, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και η ελληνική. Η ΔΕΘ ήταν το σημείο που το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης συστήθηκε με τον κόσμο. Οι επισκέπτες του περιπτέρου μπορούν να το γνωρίσουν από κοντά, να το οδηγήσουν αλλά και να το παραγγείλουν, ενώ δεν θα αργήσει να εμφανιστεί η έκθεση της εταιρείας στην Αθήνα.

Η μάρκα ήδη έχει ανοίξει τα πρώτα σημεία πώλησης στην Ευρώπη. Η νέα της καμπάνια “The Time Is Now” βάζει την ηλεκτροκίνηση σε πρώτο πλάνο, μαζί με το γενικότερο προφίλ ενός φιλικού προς το περιβάλλον χαρακτήρα. Έτσι φιλοδοξούν να αλλάξουν τον τρόπο σκέψης των αγοραστών σε ο,τι αφορά τον τρόπο μετακίνησής τους στην πόλη, προωθώντας την αστική κινητικότητα. Το Next e.GO θα είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά, ακόμη όμως περιμένουμε για τις τιμές που θα ισχύουν.

Στη Γερμανία πωλείται σε τιμή λίγο πάνω από τις 26.000€. Στα χρήματα αυτά όμως αφαιρέστε την κρατική επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» και τυχόν προωθητικές ενέργειες. Έτσι κι αλλιώς η βασική έκδοση είναι πληρέστατη από πλευράς εξοπλισμού. Ενδεικτικά, συμπεριλαμβάνονται:

  • Αυτόματος κλιματισμός
  • Ζάντες αλουμινίου
  • Θερμαινόμενο παρμπρίζ
  • Προβολείς LED
  • Σύστημα πολυμέσων με υποστήριξη Apple CarPlay και Android Auto
  • Αυτόματη λειτουργία υαλοκαθαριστήρων
  • Αυτόματη λειτουργία φώτων
  • Hill Assist

 

Σύμφωνα με την εταιρεία η ισχύς του ηλεκτροκινητήρα ορίζεται στα 57 kW (77 ίπποι) και η αυτονομία φτάνει στα 171 χιλιόμετρα με βάση το πρωτόκολλο μετρήσεων WLTP City. Τα 0-50 χλμ./ώρα έρχονται σε 4,3 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα μπορεί να φτάσει στα 122 χλμ./ώρα.

Να αναφέρουμε ότι η εταιρεία εξετάζει την πιθανότητα κατασκευής του ηλεκτρικού της οχήματος στην Ελλάδα, με επικρατέστερες περιοχές αυτές του Βόλου, της Πάτρας και της Θεσσαλονίκης. Η συγκεκριμένη επένδυση φτάνει κοντά στα 100 εκατομμύρια Ευρώ και η δύναμη παραγωγής του εργοστασίου θα βρίσκεται περίπου στα 40.000 αυτοκίνητα το χρόνο. Ακόμη όμως, δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία και πληροφορίες. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...