Volkswagen ID.3 GTX, το ηλεκτρικό hot hatch έρχεται!

Αν επιβεβαιωθούν οι φήμες και παρουσιαστεί με 300 άλογα, τότε θα μιλάμε για ένα πραγματικά συναρπαστικό ηλεκτρικό μοντέλο.

  • -
  • -

Μπορεί να γράφουμε συνεχώς ότι η κατηγορία των hot hatch δεν διανύει την καλύτερη φάση της ιστορίας της, αφού πολλοί παραδοσιακοί παίκτες αποσύρονται ή… μαλακώνουν. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μελλοντικά, θα ξεχάσουμε τι θα πει γρήγορη έκδοση. Τα ηλεκτρικά μοντέλα έτσι κι αλλιώς είναι πολύ γρήγορα, αλλά η Volkswagen θέλει να δώσει κάτι ακόμη περισσότερο.

Το ID.3 GTX, είναι η απάντηση. Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι θα έρθει μέσα στο 2022 ή στις αρχές του 2023. Θα χρησιμοποιεί το κινητήριο σύνολο του ID.4 GTX, οπότε θα έχει 300 ίππους, μέσω δύο ηλεκτροκινητήρων που κάθε ένας θα κινεί από έναν άξονα. Οι επιδόσεις με αυτή την τιμή ισχύος δεν μπορούν παρά να είναι εξαιρετικές. Τα 0-100 χλμ./ώρα θα έρχονται σε περίπου 5 δευτερόλεπτα και σίγουρα θα είναι ταχύτερο από το πιο βαρύ και πιο μεγάλο ID.4 GTX.

Σίγουρα, η Volkswagen θα προχωρήσει και σε άλλες διαφοροποιήσεις. Εμφανισιακά, σίγουρα θα δούμε αλλαγές. Θα υιοθετηθεί ένα πιο επιθετικό προφίλ για να ξεχωρίζει από τις απλές εκδόσεις, ενώ αναβαθμίσεις θα υπάρχουν στο σύστημα πέδησης, την ανάρτηση, ενδεχομένως και στο δέσιμο του πλαισίου. Στο εσωτερικό από την άλλη, περιμένουμε να δούμε σπορ καθίσματα τύπου μπάκετ και μικρές λεπτομέρειες που θα δίνουν το στίγμα της κορυφαίας έκδοσης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...