H Apple βρίσκεται σε επαφές με την Toyota για το πρώτο της αυτοκίνητο

Δύο πραγματικοί κολοσσοί από το χώρο της τεχνολογίας και του αυτοκινήτου αντίστοιχα, συζητάνε για το μέλλον ενός εκ των μεγαλύτερων project που «τρέχουν» σήμερα.

  • -
  • -

Δεν είναι πλέον μυστικό ότι η Apple εργάζεται πάνω σε κάτι πολύ μεγάλο. Η μεταπήδηση της εταιρείας από το χώρο της τεχνολογίας σε αυτόν της αυτοκίνησης δεν τη «φοβίζει», αφού πολλές φορές στο παρελθόν έχει αποδείξει ότι μπορεί να λανσάρει στην αγορά πραγματικά καινοτόμα προϊόντα με μεγάλη απήχηση που στη συνέχεια γίνονται παγκόσμια trends.

Αυτή τη φορά πάντως, δεν μιλάμε απλώς για κάτι νέο αλλά για μια ολική στροφή στον προσανατολισμό της Apple. Με το πιστό κοινό που την ακολουθεί, αλλά και τη φήμη της καινοτομίας που τη συνοδεύει, δεν θα αργήσει να βρεθεί αγοραστικό κοινό για το αυτοκίνητό της. Άλλωστε είναι εύκολο να προβλέψουμε ότι πολλοί θα το επιλέξουν απλώς επειδή είναι Apple!

Κάπως έτσι το “Project Titan” όπως ονομάζεται στα εσωτερικά της εταιρείας, πήρε σάρκα και οστά. Ωστόσο το εγχείρημα παραμένει ιδιαίτερα δύσκολο ακόμη και για την Apple, με δεδομένο ότι δεν υπάρχει background στο χώρο του αυτοκινήτου. Μια μάρκα που βρίσκεται χρόνια στον κλάδο και παράγει οχήματα εδώ και δεκαετίες, θα βοηθούσε σημαντικά το σχέδιο. Και αυτό ακριβώς σκέφτηκε η εταιρεία με σήμα το δαγκωμένο μήλο!

Οι επαφές που έχουν γίνει με φίρμες του αυτοκινητιστικού κόσμου ήταν πολλές. Η Hyundai ήταν μέσα σε αυτές, αλλά οι φήμες είπαν ότι οι συζητήσεις δεν κατέληξαν κάπου. Πλέον η Apple μιλάει με την Toyota. Το ακριβές θέμα που πραγματεύονται δεν μπορεί να γίνει γνωστό, ωστόσο το πιο πιθανό είναι ότι η Apple θα θέλει να αναθέσει την κατασκευή του αυτοκινήτου της στην ιαπωνική εταιρεία.

Είναι πολύ πιο εύκολο για εκείνους να αφήσουν την παραγωγή του ηλεκτρικού μοντέλου σε μια εταιρεία που φτιάχνει εκατομμύρια μονάδες το χρόνο, παρά να μπουν στη διαδικασία να «φορτωθούν» οι ίδιοι τη συγκεκριμένη αποστολή, για την οποία δεν έχουν καμία εμπειρία. Από την άλλη δεν αποκλείεται η Apple να θέλει να διατηρήσει τη συνεργασία της με την Toyota αποκλειστικά στο επίπεδο του προμηθευτή για βασικά μηχανικά μέρη ή και περισσότερα είδη.

Το μέλλον θα δείξει τελικά αν οι συζητήσεις θα αποδώσουν καρπούς και βέβαια, το πόσο θα εμπλακεί η Toyota (ή η κάθε Toyota, σε περίπτωση που δεν τα βρουν) στην παραγωγή του Apple Car. Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε ότι η αμερικάνικη εταιρεία έχει έρθει σε επαφή με διάφορες κινέζικες εταιρείες για να συζητήσουν το κομμάτι της μπαταρίας του ηλεκτρικού της αυτοκινήτου, αλλά ακούγεται ότι οι διαπραγματεύσεις ναυάγησαν καθώς οι Κινέζοι κατασκευαστές μπαταριών δεν ήθελαν την Apple να φτιάξει μπαταρίες στις ΗΠΑ. Άλλες τεράστιες εταιρείες που έχει προσεγγίσει η Apple είναι η Panasonic, LG, Samsung και SK Innovation.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...