Τέλος στα χειροκίνητα βάζει η Volkswagen – Δες πότε

Στην ιστορία της γερμανικής μάρκας, ετοιμάζεται να περάσει η διάταξη με τα τρία πετάλια

  • -
  • -

Καθώς ετοιμαζόμαστε να περάσουμε στην αμιγώς ηλεκτροκίνητη εποχή, σιγά σιγά, όλο και περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες εγκαταλείπουν «παλιομοδίτικες» τεχνολογίες, με την τελευταία μεγάλη είδηση να έρχεται από την Volkswagen. Ο γερμανικός κολοσσός μόλις ανακοίνωσε πότε θα έρθουν οι τίτλοι τέλους για τα χειροκίνητα κιβώτια στα αυτοκίνητα παραγωγής της και τα νέα για τους θαυμαστές της παραδοσιακής οδηγικής απόλαυσης δεν είναι καλά.

Σύμφωνα με δημοσίευση γερμανικού δημοσιογραφικού μέσου, η Volkswagen, στην προσπάθεια της να μειώσει τα κόστη παραγωγής ακόμη περισσότερο, θέλει να μειώσει τις διαθέσιμες επιλογές κιβωτίων, δίνοντας έμφαση στα αυτόματα διπλού συμπλέκτη DSG. Κάπως έτσι θα ξεκινήσει η σταδιακή μείωση των μοντέλων της μάρκας τα όποια θα χρησιμοποιούν χειροκίνητο κιβώτιο, με την διαδικασία να ξεκινά από το 2023, ενώ θα ολοκληρωθεί έως το 2030.

Αυτό σημαίνει πως είναι πολύ πιθανό, οι επόμενες γενιές μοντέλων όπως το Tiguan ή το Passat, τα οποία έχουν προγραμματιστεί να παρουσιαστούν μέσα στο 2023, θα προσφέρονται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο. Το ίδιο ισχύει και για την 9η γενιά του Golf, η οποία έχει επιβεβαιωθεί πως θα υπάρξει. Αν και οι η ανακοίνωση δεν ανέφερε άλλες εταιρείες, δεν θα μας έκανε εντύπωση αν η συγκεκριμένη απόφαση επηρέαζε κι άλλες μάρκες που βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα του Ομίλου VW, όπως η Skoda, η Seat ή η Audi.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...