Επιστρέφει ως αμιγώς ηλεκτρική η Lancia Delta;

Τα σχέδια του Ομίλου Stellantis για επόμενα μοντέλα της premium ιταλικής μάρκας

  • -
  • -

Το διάσημο μοντέλο της Lancia, η Delta, υπάρχει μία πιθανότητα να επιστρέψει μέσα στα επόμενα χρόνια, ως μέρος της στρατηγικής εξηλεκτρισμού της ιταλικής μάρκας που έχει ορίσει ο Όμιλος Stellantis. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τρία νέα μοντέλα αναμένεται να παρουσιαστούν από το 2024 έως και το 2027, με το τελευταίο εξ αυτών, ίσως να αποτελεί την αναβίωση του θρυλικού ονόματος Delta.

Να θυμίσουμε πως έχουν προηγηθεί 3 γενιές των οποίων η 5η πόρτα έφερε το 4ο γράμμα της αλφαβήτου, με την πρώτη και διασημότερη εκ των τριών, να παρουσιάζεται το μακρινό 1979. Το 1993 ακολούθησε η 2η γενιά, με μικρότερη διάρκεια ζωής, έως το 1999, ενώ η 3η, μοιραζόμενη το πλαίσιο της με τα συγγενικά Fiat Bravo και Alfa Romeo Giulietta, ήρθε το 2008 και έμεινε στην παραγωγή έως και το 2014, έχοντας παράλληλα απαλλαχθεί ολοκληρωτικά από το αγωνιστικό DNA που χαρακτήρισε την «αυθεντική» και έχοντας ενστερνιστεί ένα πιο premium και άνετο χαρακτήρα.

stellantis

Η μεγάλη επιστροφή της Lancia στο αυτοκινητιστικό προσκήνιο σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα στοιχεία υπολογίζεται πως θα γίνει με την νέα γενιά της Ypsilon, μέσα στο 2024. Το supermini θα ακολουθήσει ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο crossover, το 2026 και πιθανότατα ένα ηλεκτρικό hatchback, το 2027. Το τελευταίο είναι και αυτό που αφορά το όνομα Delta, αλλά τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα, καθώς η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία περιμένει να δει αν ένα μοντέλο του συγκεκριμένου segment θα έχει την απαιτούμενη ζήτηση.

Στην περίπτωση που προχωρήσουν με την δημιουργία της 4ης γενιάς του διάσημου μοντέλου, τότε το αυτοκίνητο είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιεί της αρχιτεκτονική STLA Medium του Ομίλου Stellantis. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, όσα μοντέλα του C και του D segment χρησιμοποιήσουν την εν λόγω πλατφόρμα, θα είναι ικανά να χαρίσουν ηλεκτρική αυτονομία που θα αγγίζει τα 700 km. Ανάλογα τον ηλεκτροκινητήρα που θα επιλεχθεί, η κίνηση θα μπορούσε να πηγαίνει και στους δύο άξονες, ή μεμονωμένα ή συνδυαστικά, με την ισχύ να κυμαίνεται από τους 170 έως του 245 ίππους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...