Lotus Type 62-2: Ένα αυτοκίνητο δρόμου με την υπογραφή Jenson Button!

Το πρώτο project της Radford, μετά την πρόσφατη αναβίωση της

  • -
  • -

Όσοι δεν γνωρίζουν τι είναι η Radford, σας πληροφορούμε ότι πρόκειται για μια Βρετανική εταιρία, η οποία ειδικεύεται στην κατασκευή αμαξωμάτων, με το τελευταίο της προϊόν βέβαια να έχει βγει από την γραμμή παραγωγής στα τέλη της δεκαετίας του 1960. Ωστόσο σήμερα, ο σχεδιαστής Mark Stubbs, ο ειδήμων του μηχανοκίνητου αθλητισμού Ant Anstead και ο παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 Jenson Button ενώνουν τις γνώσεις τους, για να αναβιώσουν το βρετανικό brand, δημιουργώντας ένα αυτοκίνητο παραγωγής βγαλμένο από τις πίστες. Το όνομα αυτού; Lotus Type 62-2. Εμπνευσμένο από την θρυλική Lotus Type 62, χρησιμοποιεί μηχανικά μέρη από την τελευταίας γενιάς Lotus Evora, για να μας δώσει ένα όχημα παραγωγής που ξεχωρίζει από την πρώτη ματιά. Ας το γνωρίσουμε καλύτερα.

side

Αρχικά, το εξωτερικό μέρος ξεχειλίζει από ρετρό στοιχεία, με το σχήμα του αμαξώματος να παραπέμπει κατευθείαν στα αγωνιστικά του '60, εμπλουτισμένο όμως με μοντέρνες πινελιές. Τα 2 συμμετρικά spoiler στο πίσω μέρος αυξάνουν την κάθετη δύναμη που ασκείται στο αυτοκίνητο, ενώ παράλληλα ενισχύουν τον χαρακτήρα της πίσω όψης. Αντιστοίχως, τα μοντέρνα φωτιστικά σώματα στο εμπρός μέρος, σε συνδυασμό με τους ψηλούς θόλους τον τροχών, προσδίδουν το τέλειο μείγμα μεταξύ κλασικού και σύγχρονου. Ο ίδιος ο Button φρόντισε να σμιλεύσει την οδηγική συμπεριφορά του αυτοκινήτου ώστε η αίσθηση και το τιμόνι του οχήματος να είναι σαφή και ακαριαία. Φυσικά οι ασύμμετρες ζάντες προσδίδουν ένα αγωνιστικό ύφος στην Lotus, με την "βασική" έκδοση να φορά 17 ιντσών ζάντες μπροστά και 18 ιντσών πίσω, ενώ οι υπόλοιπες δύο έρχονται με μία ίντσα μεγαλύτερους τροχούς, κρατώντας όμως την διαφορά μεταξύ των εμπρός και των πίσω.

Περνώντας στο εσωτερικό της Type 62-2, υπάρχουν δύο κάμερες-καθρέφτες για τις πλαϊνές τυφλές γωνίες και μια κάμερα που «κοιτάει» πίσω. Ο οδηγός έχει μπροστά του έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 6 ιντσών, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα σύνδεσης μέσω WiFi και Bluetooth. Παρόλη την κατασκευή 62 μόνο αυτοκινήτων, η εταιρία έκρινε ότι πρέπει να υπάρχουν 3 εκδόσεις.

Αυτές είναι οι:

  • Classic
  • Gold leaf
  • JPS

Η Τype 62-2 μοιράζεται τον ίδιο V6 κινητήρα των 3,5 λίτρων από την Lotus Evora και στις 3 εκδόσεις. Η διαφορά είναι ότι η Classic έκδοση παράγει 430 PS και συνδυάζεται με ένα μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων ή αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη  7 σχέσεων. Παράλληλα η Goldleaf με αναβαθμισμένα πιστόνια και εκκεντροφόρους αποδίδει 500 PS και συνδυάζεται αποκλειστικά με το αυτόματο κιβώτιο. Στις δύο αυτές εκδόσεις τα φρένα είναι της AP. Τέλος, η κορυφαία JPSμοιράζεται το ίδιο κιβώτιο με την Gold leaf, ενώ διαφορές προκύπτουν στην απόδοση του συνόλου που χάρη στον υπερσυμπιεστή και την διαφορετική χαρτογράφηση η απόδοση σκαρφαλώνει στους 600 ίππους. Η υψηλότερη ισχύς χρειάζεται και την ανάλογη δύναμη πέδησης, γι' αυτό στην προκειμένη περίπτωση χρησιμοποιούνται κεραμικά. Ένα επίσης κοινό στοιχείο και των τριών εκδόσεων είναι το ελαφρύ monocoque σασί που έχει χρησιμοποιηθεί με το στεγνό βάρος να είναι αγγίζει μόλις τα 1000 Kg.

Η παραγωγή του αυτοκινήτου θα ξεκινήσει σε λίγο καιρό στην Καλιφόρνια, με το πρώτο Lotus Type 62-2 να κυκλοφορεί νωρίς στις αρχές του 2022. Πείτε την αλήθεια. Πόσο πολύ θα θέλατε κι εσείς ένα;

front

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...