Πόσο πιστεύεις πως είναι το ποσοστό στο οποίο στοχεύει η Nissan, για τις πωλήσεις ηλεκτρικών στις ΗΠΑ έως το 2030;

Το Leaf έκανε την αρχή πριν από 11 χρόνια, με την ιαπωνική μάρκα να συνεχίζει την πορεία της προς την προσιτή ηλεκτροκίνηση

  • -
  • -
Πόσο πιστεύεις πως είναι το ποσοστό στο οποίο στοχεύει η Nissan, για τις πωλήσεις ηλεκτρικών στις ΗΠΑ έως το 2030;

Όταν η Nissan κυκλοφόρησε το αμιγώς ηλεκτρικό Leaf το 2010, έκανε γνωστή την πρόθεση της να φέρει προσιτά ηλεκτρικά οχήματα, σε όλο τον κόσμο. Η ιαπωνική μάρκα έχει θέσει ως στόχο την επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα σε όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες και τον κύκλο ζωής των προϊόντων της, έως το 2050. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, στις αρχές της δεκαετίας του 2030, κάθε ολοκαίνουργιο όχημα Nissan που θα διατίθεται στις βασικές αγορές, θα είναι “εξηλεκτρισμένο”.

Με βάση αυτό τον σχεδιασμό, η Nissan North America Inc., έχει θέσει ως στόχο ότι πάνω από το 40% των πωλήσεων οχημάτων της στις ΗΠΑ, έως το 2030, θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ευρώπη, η Nissan στοχεύει να επιτύχει 50% “εξηλεκτρισμένες” πωλήσεις, έως το 2024.

Την επιτυχία του Leaf, το οποίο είναι τώρα στη δεύτερη γενιά του, σκοπεύει να ακολουθήσει το αμιγώς ηλεκτρικό crossover Ariya το 2022. Βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-EV που δημιουργήθηκε για τα ηλεκτρικά μοντέλα του Ομίλου Renault-Nissan και θα κυκλοφορήσει σε 5 εκδόσεις στην Ευρώπη: δύο με κίνηση στους εμπρός τροχούς και τρεις με τετρακίνηση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...