Τετρακίνητο Fiat Panda Cross «μαστιγώνει» το Tesla Model X εκτός δρόμου (video)

Τα χρήματα δεν αγοράζουν απαραίτητα και εκτός δρόμου ικανότητες, όπως και η κορυφαία τεχνολογία που συχνά… εκτίθεται στη λάσπη και τα εμπόδια.

  • -
  • -

Θα μπορούσε ποτέ ένα ταπεινό Fiat Panda Cross να εκθέσει το Tesla Model X P100D, ένα πανίσχυρο SUV κορυφαίας τεχνολογίας που κοστίζει όσο ένα μικρό διαμέρισμα; Ναι, είναι η απάντηση, αν το μενού περιλαμβάνει εκτός δρόμου περιπλανήσεις.

Η σύγκριση ανάμεσα στα δύο αυτοκίνητα μοιάζει μάταια. Το μεν Fiat χρησιμοποιεί τον δικύλινδρο τούρμπο βενζινοκινητήρα των 85 ίππων με χειροκίνητο κιβώτιο και μετάδοση με διαφορικό Haldex, το δε Tesla έχει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα.

Το CarWow τα θέτει αντιμέτωπα σε μια σώμα με σώμα αναμέτρηση που περιλαμβάνει δοκιμές διαφορετικού χαρακτήρα. Από την απόδοση της τετρακίνησης, μέχρι τις γωνίες προσέγγισης, ράμπας και διαφυγής ή την ευκολία ελιγμών σε στενά εκτός δρόμου κομμάτια.

Το μικρό Panda Cross βγάζει ασπροπρόσωπη τη Fiat και καταφέρνει να διακριθεί σε όλες τις δοκιμασίες εκτός από μια. Τελικά, για να ευχαριστηθείς εκτός δρόμου οδήγηση, αρκεί ένα φθηνότερο αυτοκίνητο. Τα SUV με τις κορυφαίες τεχνολογίες, την αερανάρτηση και τους τεράστιους τροχούς, τυλιγμένους με ασφάλτινα ελαστικά υψηλών επιδόσεων, πολλές φορές τα βρίσκουν σκούρα.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...