Αυτοκινούμενο Τροχόσπιτο: Πόσο κοστίζει η ενοικίαση και η αγορά

Συμφέρει ή δεν συμφέρει η αγορά; Πόσο κυμαίνεται το κόστος ενοικίασης ανάλογα με τη σεζόν

  • -
  • -
Αυτοκινούμενο Τροχόσπιτο: Πόσο κοστίζει η ενοικίαση και η αγορά

Τα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα αποτελούν μια μορφή διακοπών που ανεβαίνει συνεχώς και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Σήμερα, στη χώρα μας υπάρχουν περίπου 1.500 αυτοκινούμενα, εκ των οποίων τα 400 είναι μέλη της Ελληνικής Λέσχης Αυτοκινούμενων Τροχόσπιτων ΕΛΑΤ. Κάθε χρόνο έρχονται από την Ευρώπη περίπου 5.000 αυτοκινούμενα την καλοκαιρινή περίοδο - και όχι μόνο, αφού πολλά από αυτά που προέρχονται κυρίως από τις βόρειες χώρες παραμένουν και το χειμώνα λόγω ήπιων καιρικών συνθηκών.

 

Το κόστος ενοικίασης αυτοκινούμενου τροχόσπιτου

Το κόστος ενοικίασης για ένα αυτοκινούμενο τροχόσπιτο ποικίλλει ανάλογα με την περίοδο, ακολουθώντας την τουριστική σεζόν. Υψηλή σεζόν θεωρείται η καρδιά του καλοκαιριού (Ιούλιος – Αύγουστος), ενώ οι μήνες Μάιος, Ιούνιος, Σεπτέμβριος και Οκτώβριος αποτελούν τη μέση περίοδο με τους υπόλοιπους χειμερινούς μήνες (πλην της περιόδου πέριξ του – καθολικού και ορθόδοξου – Πάσχα) να αποτελούν τη χαμηλή περίοδο. Κατά την high season μπορεί κανείς να νοικιάσει αυτοκινούμενο όχημα χωρητικότητας 4 έως 5 ατόμων με κόστος που κυμαίνεται από 120 ευρώ/ημέρα και αγγίζει ακόμα και τα 230 ευρώ/ημέρα. Οι διακυμάνσεις στις τιμές σχετίζονται με τον τύπο του οχήματος, την παλαιότητά του και την χωρητικότητά του.

Ο πιο κλασσικός τύπος ενοικίασης αυτοκινούμενου «κοιμίζει» περίπου 5 άτομα και είναι μήκους 5,3 μέτρων. Κατά την χαμηλή περίοδο από την άλλη μπορεί κανείς να βρει αυτοκινούμενο όχημα έναντι 100 ευρώ ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις με τιμές να πέφτουν έως και στα 60 ευρώ την ημέρα.

 

Πόσο κοστίζει η αγορά αυτοκινούμενου τροχόσπιτου

Η αγορά αυτοκινούμενου θέλει μια μέση τιμή ενός οχήματος 4ετίας να κοστίζει περίπου 65.000 ευρώ, ωστόσο σε ετήσια βάση ο ιδιοκτήτης καλείται να καταβάλλει από 890 έως 1.500 ευρώ με τη μορφή φόρου πολυτελείας. «Δεν συμφέρει η αγορά αυτοκινούμενων διότι το θεσμικό πλαίσιο είναι τόσο στρεβλό, που δημιουργεί συνεχώς εμπόδια στους υποψήφιους ιδιοκτήτες, σε επίπεδο φορολογίας, δασμών κατά την εισαγωγή τους κ.α.» εξηγεί στο GOCAR ο κ. Αδάμ Ασημακόπουλος, ιδιοκτήτης της Caravan Experts που δραστηριοποιείται στην ενοικίαση αυτοκινούμενων. «Πρόκειται για μια αγορά η οποία μόνο στη Γερμανία κάνει 12 δισ. ευρώ τζίρο (σ.σ. αγορά αυτοκινούμενων)» περιγράφει ο ίδιος υποστηρίζοντας ότι θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται ως τουριστικό προϊόν και να αλλάξει το πλαίσιο που διέπει την εισαγωγή τους στη χώρα, ώστε να δοθεί ώθηση σε μια αγορά η οποία μπορεί να φέρει στα κρατικά ταμεία σημαντικά έσοδα.

Είναι ένα ακριβό σπορ αλλά δεν θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται ως κάποια πολυτέλεια εξηγεί το GOCAR η κ. Αναστασία Γεωργουλοπούλου, γενική γραμματέας της Ελληνικής Λέσχης Αυτοκινούμενων Τροχόσπιτων (ΕΛΑΤ). «Άλλος επιλέγει να επενδύσει στην αγορά ενός εξοχικού, άλλος επιλέγει ένα τροχόσπιτο ή ένα αυτοκινούμενο γιατί προτιμά να κάνει διακοπές σε διάφορα μέρη της χώρας και όχι μόνο» περιγράφει η ίδια, επισημαίνοντας την αδικία της επιβολής φόρου πολυτελείας στην κατοχή αυτοκινούμενων.

 

Διαβάστε εδώ τον Πλήρη οδηγό αγοράς για τα Αυτοκινούμενα Τροχόσπιτα - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε


 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...