Αττική Οδός: Επεκτάσεις προς Ραφήνα, Λαύριο και Λ. Βουλιαγμένης – Σε ποια φάση βρίσκονται

Δείτε τι είπε ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης σε πρόσφατη συνέντευξη

  • -
  • -

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη, μέσα στο επόμενο έτος αναμένεται να ανακοινωθούν οι διαγωνισμοί για 3 επεκτάσεις της Αττικής Οδού οι οποίες θα κινηθούν προς Ραφήνα, Λαύριο και Λεωφόρο Βουλιαγμένης. Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ο κ. Καραγιάννης σημείωσε πως και τα τρία αυτά έργα, μαζί με τις επεκτάσεις του ΜΕΤΡΟ, θα αλλάξουν την εικόνα της Αττικής. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη φάση της μελέτης και της χρηματοοικονομικής διασφάλισης.

Παράλληλα, να αναφέρουμε πως οι επεκτάσεις προς Λαύριο και Ραφήνα περιλαμβάνουν και επεκτάσεις του Προαστιακού προς τα λιμάνια του Λαυρίου και της Ραφήνας. Τονίζεται πως ένα τμήμα του έργου στη Ραφήνα θα είναι παγιοποιημένο.

Όσον αφορά τον ΒΟΑΚ (Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης), ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών επισήμανε πως ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή να προχωρήσουν άμεσα και μέχρι τα τέλη του χρόνου να γίνει ο διαγωνισμός. Όπως είπε τα εργοτάξια θα στηθούν το 2022, ενώ το έργο θα τελειώσει το 2028.

Κλείνοντας, για τον αυτοκινητόδρομο Πατρών-Πύργου απάντησε πως στα τέλη του 2022 υπολογίζεται να μπουν και εκεί εργοτάξια, ενώ το έργο θα ολοκληρωθεί σε βάθος τριετίας. Για το κομμάτι της Αττικής, ακόμη μία πληροφορία που πήραμε έχει να κάνει με την επέκταση του Τραμ προς Πειραιά, η οποία σύμφωνα με τον κ. Καραγιάννη θα τεθεί σε λειτουργία τον προσεχή Σεπτέμβριο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...