Τρέμει το τιμόνι; Δείτε τι μπορεί να συμβαίνει

Οι κακοτεχνίες των ελληνικών δρόμων και η απρόσεκτη οδήγηση επιβαρύνουν κάποια μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου

  • -
  • -

Τρέμουλο στο τιμόνι. Τι μπορεί να συμβαίνει; Συνήθως έχει να κάνει με το σύστημα διεύθυνσης, τα φρένα ή τους τροχούς. Δυστυχώς η χώρα που ζούμε έχει πολύ ταλαιπωρημένους δρόμους με λακκούβες, σαμαράκια και γενικότερα πολλές κακοτεχνίες. Ωστόσο δεν ευθύνεται μόνο οι άσφαλτος αλλά και οι δική μας οδήγηση που πολλές φορές μπορεί να βλάπτει μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου μας. Τι μπορεί να έχει συμβεί στο αυτοκίνητό μας αν υπάρχει τρέμουλο στο τιμόνι;

Η πιο συχνή βλάβη που είναι αρκετά οικονομική είναι η ζυγοστάθμιση των τροχών. Τι διορθώνουμε στην ζυγοστάθμιση; Την ανομοιόμορφη κατανομή της μάζας μέσα στο εσωτερικό του ελαστικού. Συνήθως το τρέμουλο στο τιμόνι από λάθος ζυγοστάθμιση εμφανίζεται στα 80 ή/και 120Km/h και η διόρθωσή του γίνεται με χαμηλό κόστος σε οποιοδήποτε βουλκανιζατέρ.

Σε περίπτωση που το τρέμουλο στο τιμόνι συμβαίνει κατά το φρενάρισμα, τότε θα πρέπει να ελεγχθούν οι δισκόπλακες των φρένων. Αυτές παρατηρείται κάποιες φορές να παραμορφώνονται λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που αναπτύσσουν, σε περίπτωση π.χ. που πέσει νερό πάνω τους, είτε σε κάποια λακκούβα ή στο πλύσιμο του αυτοκίνητου, ενώ έχουν «ανάψει» από συχνή και επίπονη χρήση.

Στην περίπτωση που δεν ισχύει κάποια από τα δύο προηγούμενες περιπτώσεις, τότε πρέπει να γίνει έλεγχος στο σύστημα διεύθυνσης και στην ανάρτηση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...