Πόσα Tesla έχουν πουληθεί στην Ελλάδα;

Η εμφάνιση της Tesla στη χώρα μας είχε σαν αποτέλεσμα την έλευση εκατοντάδων μοντέλων της μάρκας στους δρόμους μας. Πόσα είναι όμως, συνολικά;

  • -
  • -

Οι πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχουν εκτοξευθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, ειδικά σε χώρες της Ευρώπης όπου οι υποδομές και ο τρόπος ζωής το επιτρέπουν. Στην Ελλάδα η άνοδος δεν είναι τόσο μεγάλη, όμως το πρόσημο είναι διαρκώς θετικό και μάλιστα, όσο περνούν οι μήνες, το μερίδιο αγοράς τους ανεβαίνει.

Η Tesla είναι μια μάρκα-ορόσημο στην κατηγορία αυτοκινήτων μηδενικών ρύπων και μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να γίνει… μόδα, τόσο λόγω της τεχνολογίας που ενσωματώνει στα δημιουργήματά της, όσο και μέσα από το υποδειγματικό μάρκετινγκ του Έλον Μασκ.

Στην Ελλάδα η Tesla ήρθε πριν από λίγους μήνες. Η «δίψα» του ελληνικού αγοραστικού κοινού ήταν μεγάλη και στο πρώτο διάστημα, πάρα πολλά αυτοκίνητα της εταιρείας έβγαλαν ελληνικές πινακίδες. Συνολικά, μέσα στο 2021 πουλήθηκαν 317 Tesla, από την πρώτη ημέρα του Ιανουαρίου μέχρι και την τελευταία του Ιούνη. Μάρτιος και Ιούνιος ήταν οι δύο πιο «δυνατοί» μήνες του εξαμήνου και το δημοφιλέστερο μοντέλο της γκάμας είναι το Model 3.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ GOCAR ΜΕ ΤΗ ΔΟΚΙΜΗ ΤΟΥ TESLA MODEL 3

Σύντομα, οι επιλογές του ελληνικού κοινού θα γίνουν περισσότερες με την ένταξη του Model Y στον κατάλογο. Μέχρι στιγμής η Tesla βασίζεται σε ένα σημείο εξυπηρέτησης, το pop-up κατάστημα στο Golden Hall. Εκεί ο κόσμος μπορεί να γνωρίσει από κοντά τα αυτοκίνητα της μάρκας, ενώ υπάρχει και κέντρο service (Αγ. Ιωάννης Ρέντης) για συντήρηση και επισκευή όλων των Tesla που κινούνται στην Ελλάδα.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...