Αυτή είναι η Cayenne που έκανε ρεκόρ στο Nurburgring

Παρόλο που δεν είναι το δυνατότερο μοντέλο της σειράς, είναι το ταχύτερο

  • -
  • -

Η νέα Cayenne Turbo GT είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο στην κατηγορία SUV στo Nürburgring,αφού κατάφερε να μειώσει κατά 4 δευτερόλεπτα τον χρόνο ρεκόρ που τόσο καιρό κρατούσε το RSQ8. Ο χρόνος των 7 λεπτών και 38,9 δευτερολέπτων επετεύχθη με τον οδηγό δοκιμών της Porsche, Lars Kern στο τιμόνι της Cayenne. Η παρουσίαση της Turbo GT θα λάβει μέρος στο GoodwoodFestivalofSpeed από τις 8 έως τις 11 Ιουλίου.

Αναλυτικότερα, η κατασκευή της Turbo GT δεν είναι καθόλου τυχαία αφού όλα έχουν μελετηθεί προσεκτικότατα ώστε το «ευτραφές» SUV να πετυχαίνει κορυφαίους χρόνους. Για παράδειγμα η GT είναι κατά 17 mm χαμηλότερη της έκδοσης Coupe, η οροφή της κατασκευάζεται από ανθρακόνημα για μεγαλύτερη οικονομία βάρους στο επάνω μέρος του αυτοκινήτου και το πίσω spoiler προσθέτει 40 κιλά κάθετης δύναμης. Επιπλέον, οι ζάντες είναι 22 ιντσών με πιο φαρδιά λάστιχα της Pirelli, των οποίων η γόμα είναι ειδικά μελετημένη.

Η TurboGT δεν είναι η δυνατότερη έκδοση της Cayenne, είναι όμως η ταχύτερη. Παρόλο που ο V8 κινητήρας των 4 λίτρων αποδίδει συνολικά 640 hpκαι 850 Nm ροπής, υπολείπεται του υβριδικού μοντέλου κατά 40 hp. Ενώ, η υβριδική έκδοση έχει παραπάνω δύναμη είναι πιο αργή λόγω του αυξημένου βάρους που όχι μόνο καθυστερεί το αυτοκίνητο στις στροφές αλλά στην τελική ταχύτητα και στις επιταχύνσεις. Πιο συγκεκριμένα, η Turbo GT πετυχαίνει το κλασσικό 0-100 Km/h σε 3,3 secκαι η τελική του ταχύτητα είναι 297 Km/h, ενώ οι αντίστοιχες τιμές για την υβριδική έκδοση είναι 3,8 sec και 285 Km/h αντίστοιχα.

Η κίνηση μεταφέρεται στους 4 τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου Tiptronic 8 σχέσεων. Στο εσωτερικό του σπορ SUV συναντάμε επένδυση από alcadara, δέρμα και βελούδο, ενώ το σύστημα infotainment είναι ανανεωμένο και εμπεριέχει Android Auto, με το Apple CarPlay.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...