Η Volkswagen σταματά την πώληση μοντέλων με θερμικό κινητήρα έως το 2035

Η απόφαση αφορά μέχρι στιγμής μόνο την Volkswagen και όχι όλο τον Όμιλο VW.

  • -
  • -
Δεν είναι τυχαίο ότι όλο και περισσότερες εταιρείες αυτοκινήτου προσπαθούν να περιορίσουν την χρήση κινητήρων εσωτερικής καύσης. Αυτό συμβαίνει κυρίως, διότι σε μέρη όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, επιβάλλονται ολοένα και αυστηρότερα μέτρα που αναγκάζουν τις αυτοκινητοβιομηχανίες να προσφύγουν σε εξηλεκτρισμένες μονάδες ισχύος. Πιο συγκεκριμένα, στην Γηραιά Ήπειρο έχει τεθεί ως στόχος η μείωση των εκπομπών CO2 κατά 60% έως το 2030 και κατά 100% έως το 2035. Αυτά τα μέτρα από μόνα τους, κάνουν πρακτικά αδύνατη την πώληση οποιουδήποτε αυτοκινήτου που χρησιμοποιεί Κ.Ε.Κ., στην Ευρώπη, από αυτή την ημερομηνία κι έπειτα. 

Σε παράλληλη τροχιά κινείται και η λογική της Volkswagen, η οποία σκοπεύει να διακόψει σταδιακά την πώληση μοντέλων που χρησιμοποιούν θερμικό κινητήρα, μεταξύ του 2033 και του 2035. Ωστόσο, η διακοπή αυτή αφορά την αγορά της Ευρώπης, αφού σύμφωνα με δηλώσεις του υπεύθυνου πωλήσεων της VW, Klaus Zellmer, σε γερμανικά μέσα, στις αγορές της Αμερικής και της Κίνας οι αντίστοιχοι «τίτλοι τέλους» θα έρθουν λίγο αργότερα. Επίσης ο Klaus δήλωσε ότι, κάτι τέτοιο θα αργήσει ακόμη περισσότερο να εφαρμοστεί σε αγορές όπως αυτή της Αφρικής ή της Νότιας Αμερικής, καθώς δεν υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές για να στηρίξουν μία τόσο ριζική εξέλιξη. Μεταξύ άλλων, μία επίσης σημαντική ανακοίνωση που έκανε ο Zellmer είναι πως το αργότερο έως το 2050, η γκάμα της γερμανικής εταιρείας θα έχει μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα στο σύνολο της.

Από την άλλη, υπάρχουν και εταιρείες όπως η Audi, η οποία έχει δηλώσει επίσημα πως σταματά την εξέλιξη νέων κινητήρων εσωτερικής καύσης από το 2026. Η διαφορά εδώ είναι πως, η πλήρης διακοπή των πωλήσεων μοντέλων που χρησιμοποιούν κινητήρα εσωτερικής καύσης, θα εξαρτηθεί τόσο από την νομοθεσία, όσο και από την ζήτηση του αγοραστικού κοινού.

Εσάς πως σας φαίνεται αυτή η απόφαση; Είστε υπερ ή κατά του πλήρη εξηλεκτρισμού;
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...