Η Lancia ετοιμάζει ένα SUV και δύο ακόμη μοντέλα

Σταδιακά βήματα εξόδου από το «κώμα» που βρίσκεται τα τελευταία χρόνια κάνει η Lancia και δηλώνει έτοιμη να παρουσιάσει νέες προτάσεις.

  • -
  • -

Έχοντας στην πλάτη της ιστορία πολλών χρόνων, με σημαντικά μοντέλα που πέρασαν στην ιστορία, η Lancia δεν είναι μια από τις μάρκες που άξιζε να χαθεί. Τα τελευταία χρόνια η μάρκα μπορεί να μην έχει περάσει «λουκέτο», όμως δραστηριοποιείται αποκλειστικά στην αγορά της Ιταλίας και με μόνο ένα μοντέλο: το Ypsilon. Ο «γάμος» της FCA με το PSA Group όμως, γέννησε τον όμιλο Stellantis.

Ως μια από τις πιο δυνατές συμμαχίες στον κόσμο της αυτοκίνησης, έχει την ισχύ να υποστηρίξει την αναγέννηση της Lancia και μάλιστα, φαίνεται ότι είναι και από τους πρώτους στόχους. Σύμφωνα με το Automotive News η Lancia σύντομα θα λανσάρει τρία νέα μοντέλα, με το ένα εκ των οποίων να είναι ένα SUV μικρών διαστάσεων. Ένα μικρομεσαίο οικογενειακό hatchback στα πρότυπα της Delta βρίσκεται επίσης στο πλάνο, ενώ ένα συμπαγές μοντέλο πόλης (διάδοχος του Ypsilon) θα το ολοκληρώσει. Τουλάχιστον σε πρώτη φάση.

Χρονικά, το λανσάρισμα των νέων μοντέλων τοποθετείται από το 2024 έως και το 2027 και το ξεκίνημα θα γίνει από το αυτοκίνητο πόλης, αντικαταστάτη του Ypsilon. Θα πατά στην πλατφόρμα CMP / eCMP του ομίλου Stellantis, την ίδια που χρησιμοποιεί το Peugeot 208, Peugeot 2008, Opel Corsa, Opel Mokka και DS3 Crossback, μαζί με τις ηλεκτρικές εκδόσεις τους.

Αν και ακόμη δεν έχουν αποκαλύψει λεπτομέρειες, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι το εν λόγω μοντέλο θα παρουσιαστεί και σε ηλεκτροκίνητη έκδοση, αφού υπάρχει έτοιμη η συνταγή από όλα τα προαναφερθέντα μοντέλα. Φυσικά, θα προσφέρεται και με μοτέρ βενζίνης, πιθανότατα τον τρικύλινδρο τούρμπο των 1.2 λίτρων PureTech και το αυτόματο σασμάν των οκτώ σχέσεων.

Μέσα στους επόμενους μήνες περιμένουμε να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πλάνο αναβίωσης της Lancia. Η ιταλική μάρκα, με περίπου μια δεκαετία απραξίας, θα χρειαστεί να ορίσει εκ νέου την ταυτότητά της, τόσο ως προς τη φιλοσοφία των μοντέλων της, όσο και προς το σχεδιασμό τους. Μετά την ένωση της FCA με την PSA, ο επικεφαλής του ομίλου μελέτησε προσεκτικά και έφτιαξε ένα ακριβές πλάνο για τις πολυτελείς φίρμες που έχουν στη φαρέτρα τους, οι οποίες είναι οι Alfa Romeo, Lancia και DS Automobiles.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...