Γιατί μια μπουλντόζα καταστρέφει McLaren 620R και άλλα πανάκριβα μοντέλα στις Φιλιππίνες;

Τα πολυτελή αυτοκίνητα καταστράφηκαν για παραδειγματισμό!

  • -
  • -

21 αυτοκίνητα καταστράφηκαν ολοσχερώς στις Φιλιππίνες, με συνολική αξία που ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ. Το τελωνείο της χώρας πατάει με μπουλντόζα πολλά από τα οχήματα που μπαίνουν παράνομα στη χώρα, αδιαφορώντας για τη σπανιότητα ή την τιμή τους, περνώντας ένα σαφές μήνυμα για την κατάληξη οποιουδήποτε αυτοκινήτου περάσει δια της… πλαγίας οδού τα σύνορα και όχι με την προβλεπόμενη διαδικασία.

Σε αυτή τη «φουρνιά καταστροφής» βλέπουμε πολλά ακριβά μοντέλα όπως Porsche 911 (997), Bentley Continental Flying Spur, Lotus Elise, ακόμη και μιας McLaren 620R που η τιμή της έφτανε κοντά στις 300.000€ όταν ήταν καινούργια. Μόνο 350 μονάδες του συγκεκριμένου μοντέλου βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής και η μια από αυτές βρήκε τραγικό τέλος από έναν κίτρινο εκσκαφέα.

Το βρετανικό supercar κινείται από έναν V8 βενζινοκινητήρα των 3.8 λίτρων με δύο τούρμπο και απόδοση 620 ίππων, μαζί με 620 Nm ροπής. Τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται μέσα σε μόλις 2,9 δευτερόλεπτα και η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 322 χλμ./ώρα, ενώ το βάρος της μένει κάτω από τα 1.400 κιλά. Ανάμεσα στα αυτοκίνητα που «πατήθηκαν» από τη μπουλντόζα είναι και ένα Ford F-150 Raptor, αλλά και ένα Mercedes-Benz SLK (R171).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...