Η ζωή με το 500.000ό Nissan Leaf στην Νορβηγία

Ένα ηλεκτρικό σε μια χώρα-πρωτοπόρο της ηλεκτροκίνησης

  • -
  • -

Καθώς η Νορβηγία ηγείται της παγκόσμιας επανάστασης της ηλεκτρικής κινητικότητας, η Μαρία Τζάνσεν είναι μια από τους πρωτοπόρους στην ηλεκτροκίνηση, ως ιδιοκτήτρια του  500.000ου  Nissan Leaf.

Η Νορβηγία έχει γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο όπου οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων ξεπερνούν τις πωλήσεις αυτοκινήτων με βενζίνη, ντίζελ ή υβριδική τεχνολογία. Η χώρα ηγείται στην ηλεκτροκίνηση, έχοντας εισαγάγει μια σειρά κινήτρων από τη δεκαετία του 1990, για οδηγούς που κάνουν τη μετάβαση. Αυτά κυμαίνονται από φοροαπαλλαγές έως εκπτώσεις στα τέλη στάθμευσης και από τη δυνατότητα χρήσης συγκεκριμένων λωρίδων κυκλοφορίας έως την καταβολή χαμηλότερων διόδων.

Παρά την πανδημία COVID-19, οι παγκόσμιες πωλήσεις EV αυξήθηκαν κατά 43% πέρυσι, με περισσότερα από 3 εκατομμύρια οχήματα να βρίσκουν νέους ιδιοκτήτες. Ένα από αυτά τα EV ήταν ένα  κόκκινο Nissan Leaf με μπαταρία 62 kWh, που πλέον σταθμεύει σε ένα διπλό γκαράζ στο Nordre Frogn της Νορβηγίας.

Το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας του ηλεκτρικού μοντέλου της Nissan, του πρώτου EV μαζικής παραγωγής  στον κόσμο που κυκλοφόρησε πριν από μια δεκαετία, γράφεται  στη Νορβηγία. Για παράδειγμα, το 2018, ήταν το επιβατικό αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στη χώρα. Μια έρευνα του 2020 για 14.000 οδηγούς ηλεκτρικών στη σκανδιναβική χώρα,  χιλιάδες εκ των οποίων είναι  ιδιοκτήτες  ιαπωνικού hatchback,  έδειξε ότι σχεδόν το 95% είναι ικανοποιημένοι με τα αυτοκίνητά τους και το 66% ενθαρρύνουν τους φίλους τους να ακολουθήσουν το προβάδισμά τους.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...