Τα μοντέλα της Koenigsegg θα παίρνουν ενέργεια από… ηφαίστεια

Ένα διαφορετικό είδος καυσίμου θέλει να τοποθετήσει στα μελλοντικά αυτοκίνητά της η Koenigsegg, που θα διατηρήσει τις εξωφρενικές επιδόσεις και θα μειώσει το ενεργειακό τους αποτύπωμα.

  • -
  • -

Η Koenigsegg είναι μια από τις εταιρείες που συχνά τραβάνε το ενδιαφέρον στον κόσμο της αυτοκίνησης. Ένα από τα μελλοντικά της σχέδια έχει να κάνει με το… καύσιμο που θα χρησιμοποιούν τα μοντέλα της. Η Koenigsegg θέλει να ξεπεράσει τη χρήση της παραδοσιακής βενζίνης, αλλά και των άλλων καυσίμων που είναι διαδεδομένα σήμερα και να εκμεταλλευτεί την ενέργεια από τα ηφαίστεια.

Το είδος καυσίμου ονομάζεται Vulcanol και διαθέτει πολύ ποιοτικά χαρακτηριστικά καύσης, με μεγάλο βαθμό απόδοσης. Το βασικότερο όμως, είναι ότι υπάρχει σε αφθονία (εντοπίζεται στα ημι-ενεργά ηφαίστεια) και ότι παράγει πολύ λίγο διοξείδιο του άνθρακα όταν καίγεται. Στην ουσία, μετατρέπεται σε μεθανόλη και είναι πολύ φιλικό προς το περιβάλλον. Η Koenigsegg αναφέρει ότι αποδεικνύεται 90% πιο καθαρό από τα σημερινά καύσιμα.

Μάλιστα, ο επικεφαλής και ιδρυτής της μάρκας λέει ότι αν χρησιμοποιείς Vulcanol και το αυτοκίνητο έχει μερικά συστήματα καθαρισμού των εκπομπών του (όπως ένας καταλύτης για παράδειγμα), σχεδόν… καθαρίζει την ατμόσφαιρα στην περιοχή που δουλεύει. Ο αέρας που μπαίνει στην εισαγωγή, είναι πιο βρόμικος από τα καυσαέρια που βγαίνουν από την εξάτμιση, λέει χαρακτηριστικά.  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...