Δεν θα πιστέψεις ποια θρυλική αυτοκινητοβιομηχανία μπήκε στον κόσμο της μόδας

Παράλληλα με τους θεϊκούς ατμοσφαιρικούς V12 και τους τούρμπο V8 που αποτελούν σημείο αναφοράς στην κατηγορία, έπιασαν και τα υφάσματα.

  • -
  • -

Ferrari, ένα όνομα, μια ιστορία. Η εταιρεία που έχτισε τη φήμη της μέσα από τους αγώνες της Formula 1 και κατασκευάζει μερικά από τα πιο ποθητά supercars και hypercars στον πλανήτη, θέλει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της και για πρώτη φορά λανσάρει μια κολεξιόν με ρούχα. Η Ferrari εκμεταλλεύεται το πανίσχυρο brand της και γνωρίζει ότι το κύρος που συνοδεύει το σήμα με το όρθιο αλογάκι, μπορεί να μπει σχεδόν σε κάθε προϊόν.

Ο σχεδιαστής που ανέλαβε την πρώτη κολεξιόν στην ιστορία της φίρμας ονομάζεται Rocco Iannone (μη μπερδευτείτε με τον Andrea Iannone) και έχει στο βιογραφικό του προϋπηρεσία σε σπουδαίους οίκους μόδας, με ονόματα όπως Dolce & Gabbana και Giorgio Armani. Συνολικά η κολεξιόν της Ferrari αποτελείται από 52 εμφανίσεις, με τη συντριπτική τους πλειοψηφία (περίπου 80%) να είναι unisex ρούχα που απευθύνονται τόσο σε άντρες, όσο και σε γυναίκες.

Η παρουσίαση έγινε -πού αλλού;- στο Μαρανέλο και εννοείται ότι τα looks που παρουσιάστηκαν από τον Rocco Iannone αντλούν έμπνευση από την ιστορία της Ferrari, δηλαδή τους αγώνες. Αγωνιστικές φόρμες, jackets, ζώνες ασφαλείας από καθίσματα αγωνιστικών και πολλά ακόμη επηρέασαν τα σχέδια των ρούχων.

Η προσέγγιση του Iannone έδωσε ένα βιομηχανικό ύφος στην κολεξιόν με βάση τα cargo παντελόνια, ωστόσο δεν έλειψαν οι διαφορετικές προτάσεις όπως τα σύνολα γραφείου και οι έντονα θηλυκές εμφανίσεις. Σε κάθε περίπτωση, η πλειονότητά τους διακρίνονται από το χαρακτηριστικό αθλητικό πλην elegant look.

Στην επίδειξη μόδας που διοργανώθηκε, έδωσαν το «παρών» πολύ σημαντικά στελέχη της μάρκας, όπως ο επικεφαλής Τζον Έλκαν και ο εγγονός του Τζιάνι Ανιέλι.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...