Αυτός είναι ο νέος πρόεδρος της Ferrari!

Ο άνθρωπος που θα βάλει την ιταλική εταιρεία στον δρόμο της ηλεκτροκίνησης

  • -
  • -

Η Ferrari μόλις ανακοίνωσε πως ο 52χρονος Benedetto Vigna θα είναι ο νέος CEO της από την 1η Σεπτεμβρίου του τρέχον έτους. Ο κ. Vigna θα ενταχθεί στο δυναμικό της ιταλικής μάρκας ερχόμενος από την ST Microelectronics, όπου είναι σήμερα Πρόεδρος του Analog, MEMS (Micro-electromechanical Systems) και Sensors Group, της μεγαλύτερης και πιο κερδοφόρας επιχείρησης της ST για το 2020. Είναι επίσης μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου ST.

Ένας Ιταλός υπήκοος με εκτεταμένη διεθνή εμπειρία μέσω συνεργασιών με μερικές από τις κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο, ο κ. Vigna, αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Πίζας. Έγινε μέλος της ST το 1995, ίδρυσε το τμήμα MEMS της εταιρείας και ανέπτυξε την ηγετική θέση της ST στην αγορά διεπαφών που ενεργοποιούνται μέσω της κίνησης. Οι αρμοδιότητές του επεκτάθηκαν ώστε να συμπεριλάβουν λύσεις συνδεσιμότητας, απεικόνισης και ισχύος, ενώ πραγματοποίησε και μια σειρά από επιτυχημένες κινήσεις σε νέους επιχειρηματικούς τομείς, με ιδιαίτερη έμφαση στους τομείς της βιομηχανίας και της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Στον ρόλο του ως CEO, προτεραιότητα του κ. Vigna θα είναι να διασφαλίσει ότι η Ferrari θα συνεχίσει να κατέχει μία ηγετική θέση στον χώρο της αυτοκίνησης ως δημιουργός μερικών εκ των πιο όμορφων και τεχνικά προηγμένων αυτοκινήτων στον κόσμο. Οι γνώσεις του που αποκτήθηκαν με πάνω από 26 χρόνια εργασίας στην καρδιά της βιομηχανίας ημιαγωγών, η οποία μεταμορφώνει με ραγδαίο ρυθμό τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, θα επιταχύνει την ικανότητα της Ferrari να πρωτοπορεί στην εφαρμογή τεχνολογιών επόμενης γενιάς.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...