Γιατί κοστίζει 130.000 δολάρια αυτό το Honda Civic;

Ποια είναι η πρώτη σκέψη που μας έρχεται στο μυαλό; Ότι ο ιδιοκτήτης είναι τρελός. Ωστόσο, το συγκεκριμένο Civic είναι πανάκριβο με αιτία.

  • -
  • -

Η τελευταία «ατμοσφαιρική» γενιά του Honda Civic Type-R ακούει στον κωδικό Civic FN2 (hatchback) και FD2 (sedan). Το τελευταίο δεν έγινε γνωστό στην Ευρώπη, όμως σε άλλες ηπείρους γνώρισε επιτυχία και μάλιστα, παρουσιάστηκε σε ορισμένες ειδικές εκδόσεις. Η Mugen είναι μια από τις πιο γνωστές εταιρείες που ασχολούνται με τη βελτίωση των Honda και σε συνεργασία με τη μάρκα, έφτιαξαν μόλις 300 κομμάτια από τα FD2 στην έκδοση Civic Type-R Mugen RR.

Φυσικά, όπως έχουμε συνηθίσει από τους Ιάπωνες, κράτησαν την «καλή» έκδοση μόνο για τη δική τους αγορά και πλέον το Mugen RR ανήκει στην κατηγορία των JDM Specials. Σήμερα βρίσκεται ένα προς πώληση, έναντι του αστρονομικού ποσού των 130.000 δολαρίων. Η τιμή είναι υψηλή ακόμη και για αυτή τη συλλεκτική έκδοση, όμως οι φανατικοί οπαδοί των Honda σε όλο τον κόσμο είναι πολλοί και σίγουρα θα ήθελαν ένα από τα πιο «ειδικά» Civic που βγήκαν ποτέ στο γκαράζ τους.

Το Mugen RR λοιπόν ήταν διαθέσιμο αποκλειστικά με το χρώμα Milano Red, το οποίο δεν υπήρχε στον κατάλογο των sedan FD2. Φορούσε αλουμινένιο καπό, διάφορα μέρη από ανθρακονήματα και ειδικά καθίσματα Recaro SP-X μαζί με κάποια άλλα αξεσουάρ βελτίωσης στην καμπίνα. Το πακέτο ολοκληρώνεται με τις ζάντες αλουμινίου των 18 ιντσών που προέρχονται από τη Mugen. Στο κομμάτι του κινητήρα, ο τετρακύλινδρος ατμοσφαιρικός K20A πήρε λίγη παραπάνω δύναμη φτάνοντας στα 240 άλογα και τα 218 Nm ροπής.

Το αποτέλεσμα ήρθε με πιο άγριους εκκεντροφόρους, νέα εξάτμιση και επαναπρογραμματισμό εγκεφάλου. Συνδυάζεται με το πολύ πυκνής κλιμάκωσης εξάρι χειροκίνητο σασμάν, με τον θεϊκό επιλογέα που όλοι όσοι έχουν οδηγήσει ένα Type-R εκείνης της γενιάς (ακόμη και απλό FN2) θα θυμούνται. Το συγκεκριμένο που βρίσκεται προς πώληση είναι το 24ο από τα 300 που συνολικά κατασκευάστηκαν, δηλώνεται ως ατρακάριστο και έχει καλύψει μόλις 53.000 χιλιόμετρα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...