Το νέο Audi RS4 θα διατίθεται σε ηλεκτρική και υβριδική έκδοση

Διάφορους συνδυασμούς θα προσφέρει η Audi με το επερχόμενο A4, με τη μεγάλη ποικιλία επιλογών να συναντάται και στην κορυφαία έκδοση, το RS4.

  • -
  • -
Το νέο Audi RS4 θα διατίθεται σε ηλεκτρική και υβριδική έκδοση

Σε περίπου δύο χρόνια από σήμερα, το νέο Audi A4 θα κυκλοφορεί στους δρόμους. Ακόμη είναι νωρίς για να κάνουμε σχέδια, η Audi βέβαια ήδη εξελίσσει τη νέα γενιά και μερικά στοιχεία βγαίνουν στην επιφάνεια από ανθρώπους του εργοστασίου. Το συνήθως έγκυρο βρετανικό Autocar, επικαλούμενο πηγή από τα «μεγάλα» γραφεία της μάρκας, αποκαλύπτει μερικά ενδιαφέροντα σχέδια για το γερμανικό executive sedan.

Με την ηλεκτροκίνηση να μπαίνει με τέρμα γκάζι στον κόσμο του αυτοκινήτου, εύκολα μαντεύουμε με τι θα σχετίζονται τα νέα που αποκαλύπτονται για το επερχόμενο Audi A4. Το Autocar λέει ότι οι επιλογές βενζίνης και ντίζελ θα παραμείνουν στην γκάμα και θα συνυπάρξουν με ήπια υβριδικές, αλλά και Plug-In Hybrid εκδόσεις. Η μετάδοση της κίνησης θα γίνεται είτε στους εμπρός, είτε και στους τέσσερις τροχούς στις quattro εκδόσεις και το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη S-Tronic θα δίνει το «παρών» σε διάφορες εκδοχές του.

Το βρετανικό μέσο αναφέρει ότι μαζί με τις υβριδικές επιλογές, θα υπάρχουν και αμιγώς ηλεκτροκίνητες. Το A4 e-tron θα διεκδικήσει μερίδιο αγοράς από το Tesla Model 3 και το νέο BMW i4, έχοντας να επιδείξει κορυφαία τεχνολογία, μεγάλη αυτονομία και υποστήριξη ταχείας φόρτισης, όπως επιτάσσουν οι καιροί. Οι απλές και οι υβριδικές εκδόσεις θα βασίζονται στο δάπεδο MLB του ομίλου Volkswagen και οι ηλεκτρικές παραλλαγές θα χρησιμοποιούν την πλατφόρμα PPE (Premium Platform Electric) που εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Porsche.

Η μεγάλη ποικιλία θα υπάρχει και στην κορυφαία έκδοση του A4. Το νέο RS4 θα είναι διαθέσιμο τόσο με αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, όσο και με ένα υβριδικό. Στη δεύτερη περίπτωση θα χρησιμοποιείται είτε ένας V6 βενζίνης και ένα ηλεκτρικό μοτέρ ή ένας τετρακύλινδρος, συν το ηλεκτρικό μοτέρ. Σε κάθε περίπτωση ο κινητήρας εσωτερικής καύσης θα εφοδιάζεται με τούρμπο. Ακόμη δεν μπορούμε να ξέρουμε τι απόδοση θα έχουν τα σύνολα, όμως υπολογίζεται ότι θα φτάνουν κοντά στους 480 ίππους.

Με την πλατφόρμα MLB το νέο Audi A4 αναμένεται να μεγαλώσει ελαφρώς, σε σύγκριση με τη σημερινή γενιά. Η διαφορά κρίνεται ως ανεπαίσθητη, σύμφωνα με τη μάρκα, ωστόσο η εσωτερική εκμετάλλευση των χώρων θα είναι πολύ καλύτερη με αποτέλεσμα οι επιβάτες να απολαμβάνουν ακόμη μεγαλύτερη άνεση. Οι Plug-In υβριδικές εκδόσεις θα βασίζονται στην MLB και θα εφοδιάζονται με μπαταρία των 14,4 kWh, η οποία με τη σειρά της θα εξασφαλίζει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία που θα ξεπερνά τα 70 χιλιόμετρα ανά φόρτιση.

Μέχρι τότε, η Audi ίσως προσπαθήσει να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο την ηλεκτρική αυτονομία για να πλησιάσει τα 100 χιλιόμετρα που ανακοινώνει η Mercedes στη νέα Plug-In Hybrid έκδοση της C-Class. Σε ο,τι αφορά την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του A4, η Audi θα ενσωματώσει ενδιαφέροντα στοιχεία που προέρχονται από την Porsche. Η Taycan θα δωρίσει τεχνογνωσία και σε υπόλοιπα μοντέλα του Volkswagen Group, οπότε περιμένουμε να δούμε σύστημα 800V, φόρτιση 270 kW και αυτονομία έως τα 700 χιλιόμετρα στις κορυφαίες εκδόσεις.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...