Το ηλεκτρικό μοντέλο της Cupra γεννήθηκε! (video)

Λίγες ημέρες πριν την προγραμματισμένη επίσημη αποκάλυψη του μοντέλου βλέπουμε τις πρώτες φωτογραφίες, του Cupra Born που αποκαλύπτουν ένα δυναμικό και σύγχρονο ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

  • -
  • -

Η Cupra δημιουργήθηκε μέσα από τις γρήγορες εκδόσεις των μοντέλων της Seat και ο ρόλος της μέσα στο Volkswagen Group είναι να παρουσιάζει σπορ αυτοκίνητα με έντονη προσωπικότητα, προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής. Το επερχόμενο Born θα είναι ο εκπρόσωπος της Cupra στην κατηγορία των ηλεκτρικών και ο αρχικός προγραμματισμός έλεγε ότι θα παρουσιαστεί στις 25 Μαΐου.

Αν και δεν φτάσαμε ακόμη στη συγκεκριμένη ημερομηνία, έχουμε φωτογραφίες που αποκαλύπτουν την εικόνα του. Το πρωτότυπο El-Born αποτελεί την πηγή έμπνευσης για το Born παραγωγής και αυτό φαίνεται με την πρώτη ματιά. Η αιχμηρή ματιά εμπρός, οι χρωματικές αντιθέσεις και τα μεγάλα ανοίγματα στον προφυλακτήρα που προσομοιώνουν την ύπαρξη αεραγωγών το κάνουν μοναδικό σχεδιαστικά και πολύ ξεχωριστό, σε σύγκριση με το Volkswagen ID.3, στο οποίο και βασίζεται.

Αυτά αφορούν κυρίως το εμπρός του μέρος, καθώς στο πλάι η εικόνα είναι περισσότερο συμβατική και θυμίζει σαφώς περισσότερο τον Γερμανό ξάδερφο, σε αντίθεση με το μπροστινό τμήμα. Στο πίσω μέρος οι γωνίες βρίσκονται και πάλι στο προσκήνιο, ενώ η LED γραμμή που ενώνει τα δύο φωτιστικά σώματα τραβά το ενδιαφέρον.

Η Cupra δεν προχώρησε στη δημοσιοποίηση πολλών στοιχείων του αυτοκινήτου. Στο βίντεο εστιάζουν στον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα του και την υιοθέτηση μιας προσωπικότητας, καθώς στη μάρκα πιστεύουν ότι και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορούν να μιλάνε στο συναίσθημα. Υπάρχει μια γενικότερη εντύπωση ότι ένα μοντέλο με μπαταρίες είναι «άψυχο» και «κρύο» σε σχέση με ένα συμβατικό και πολλές φορές ο κόσμος τα παρομοιάζει με ηλεκτρικές συσκευές.

Η Cupra θέλει να αλλάξει αυτή την αντίληψη και θα ξεκινήσει την προσπάθεια με το Born. Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε μόνο ότι βασίζεται στην ηλεκτρική πλατφόρμα MEB του Volkswagen Group, την ίδια που χρησιμοποιεί και το Volkswagen ID.3. Το πρωτότυπο El-Born είχε ηλεκτρικό σύστημα κίνησης των 204 ίππων που επίσης προέρχεται από το γερμανικό μοντέλο, οπότε δεν αποκλείεται να δούμε αντίστοιχη έκδοση και για το Born παραγωγής. Σε λίγες ημέρες θα έχουμε περισσότερες απαντήσεις σχετικά με το ηλεκτρικό μοντέλο της Cupra και τις εκδόσεις που θα διατεθεί στην αγορά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...