H Tesla δεν υποστηρίζει πλέον Bitcoins για την αγορά των μοντέλων της

Το πείραμα της Tesla δεν ευδοκίμησε και τελικά και η αναγνώριση των Bitcoins ως τρόπος πληρωμής παύει ύστερα από λίγες μόνο εβδομάδες.

  • -
  • -

Πόσο ορθολογικό είναι μια εταιρεία που γεννήθηκε και εξελίχθηκε μέσα στο φιλικό προς το περιβάλλον πνεύμα, να υποστηρίζει συναλλαγές με Bitcoins; Ο Elon Musk επέλεξε να «κόψει» αυτό το νέο πρόγραμμα της Tesla και τελικά, να αφαιρέσει τα Bitcoins από τις διαθέσιμες μεθόδους πληρωμής. Όσοι ασχολούνται με τι διαδίκτυο θα γνωρίζουν ότι η εξόρυξη των κρυπτονομισμάτων επιβαρύνει σημαντικά το περιβάλλον.

Η ποσότητα ενέργειας που καταναλώνεται από τα υπολογιστικά συστήματα προκειμένου το κρυπτονόμισμα να αναπτυχθεί είναι τεράστια. Για να υπάρχει μια τάξη μεγέθους, το 2019 η ενέργεια που κατανάλωσε ολόκληρη η Ολλανδία ισούται με την ενέργεια που καταναλώθηκε σε όλο τον κόσμο στην εξόρυξη κρυπτονομισμάτων από υπολογιστικά συστήματα.

Η Tesla πριν μερικούς μήνες ανακοίνωσε ότι θα υποστηρίζει τα Bitcoins ως συνάλλαγμα για την αγορά των προϊόντων της, τώρα όμως, ανακαλεί αυτή της την επιλογή. Προφανώς η ανακοίνωση της Tesla ότι αγόρασε κρυπτονομίσματα αξίας 1,5 δις δολαρίων έπαιξε ρόλο σε αυτή την απόφαση του Elon Musk.  

«Τα κρυπτονομίσματα είναι μια καλή ιδέα σε πολλά επίπεδα και πιστεύουμε ότι έχουν ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον, όχι όμως επιφέροντας μεγάλο κόστος για το περιβάλλον» είπε ο Elon Musk όταν ανακοίνωσε την παύση υποστήριξης των Bitcoins από την εταιρεία του. Το… θέμα, είναι ότι η υπερβολική κατανάλωση ενέργειας από τη δημιουργία των κρυπτονομισμάτων δεν μαθεύτηκε τώρα και πρόκειται για κάτι που γνωρίζουμε από τότε που παρουσιάστηκαν αυτού του είδους τα νομίσματα.

Οπότε, μάλλον δεν είναι αυτός τελικά ο λόγος που «κόβεται» το Bitcoin από την Tesla. To γεγονός ότι η αξία του Bitcoin υποχώρησε ύστερα από τη συγκεκριμένη ανακοίνωση του Elon Musk, μάλλον θα πρέπει να μας βάλει σε σκέψεις. Η Tesla όταν δημοσιοποίησε ότι δεν θα δέχεται πλέον Bitcoins, δήλωσε ότι πούλησε τα κρυπτονομίσματα που έχει στην κατοχή της μέχρι η εξόρυξή τους να πραγματοποιείται αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

 Πηγή: deasy.gr

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...