Πως κινήθηκε η ελληνική αγορά τον Απρίλιο

Ο ΣΕΕΑ γνωστοποίησε τα στοιχεία Απριλίου, με την αγορά να εμφανίζεται ενισχυμένη σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020

  • -
  • -

Ο μήνας Απρίλιος έκλεισε με θετικό πρόσημο για την αγορά αυτοκινήτου στη χώρα μας, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα την προηγούμενη χρονιά. Συγκεκριμένα, πωλήθηκαν 10.198 αυτοκίνητα, σε αντίθεση με τα 2.434 που ταξινομήθηκαν τον ίδιο μήνα το 2020. Αυτό μεταφράζεται σε μία αύξηση της τάξεως του 319%, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε τις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώναμε πέρσι. Συγκεκριμένα, τον Απρίλιο του 2020 η χώρα βρισκόταν σε αυστηρό lockdown και στα πρώτα βήματα της καταπολέμησης του κορονοϊού. Πιο ενδεικτική είναι η σύγκριση σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019, με τις φετινές πωλήσεις να είναι μειωμένες κατά 17,1%.

Όσον αφορά το διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου, η μεταβολή στις συνολικές ταξινομήσεις φτάνει το +41,2% σε σχέση με το 2020, ενώ είναι μειωμένη κατά 12,8% συγκριτικά με την ίδια περίοδο το 2019.



Όσον αφορά το καύσιμο, οι περισσότεροι προτίμησαν τους κινητήρες βενζίνες, με την άνοδο σε σχέση με πέρσι να αγγίζει το 4,7%. Αντίθετα, σημαντικά μειωμένη είναι η αγορά των πετρελαιοκίνητων μοντέλων (-11,4%), ενώ ελαφρώς αυξημένη είναι η πώληση των ηλεκτρικών και plug-in μοντέλων (+4,3%).

Τέλος, όπως είθισται στην ελληνική αγορά, τα μοντέλα του BSegmentσυγκέντρωσαν τη μερίδα του λέοντος. Αυτό που είναι σημαντικό, είναι πως τη μεγαλύτερη αύξηση είχαν τα B-SUV, σε ποσοστό 16,5%, σημειώνοντας επίσης και τη μεγαλύτερη αύξηση για την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου. Αντίθετα, σημαντική είναι η μείωση στο C-Segment, η οποία μάλιστα αγγίζει το 6,3%.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...