Έβαλε το Tesla στον αυτόματο, έκατσε πίσω και του πέρασαν… χειροπέδες

Η βόλτα στο πίσω κάθισμα δεν εξελίχθηκε καλά για έναν 25χρονο στην Καλιφόρνια, ο οποίος κατέληξε στο κρατητήριο αφού άφησε ένα Tesla στο Autopilot και… άραξε, αφήνοντας την τεχνολογία να δουλέψει στην υπηρεσία του.

  • -
  • -

Η αυτόνομη τεχνολογία που έχουν στον εξοπλισμό τους μερικά μοντέλα, δεν είναι σε θέση να αναλάβει πλήρως τη διεύθυνση του οχήματος. Οι εταιρείες τονίζουν ότι τα συστήματα προσφέρουν ημιαυτόνομη οδήγηση και για να λειτουργήσουν με ασφάλεια, προϋποθέτουν την ύπαρξη ενός οδηγού πίσω από το τιμόνι, έτοιμο να αναλάβει τον έλεγχο αν κάτι πάει στραβά.

Το ίδιο ισχύει και για το εξελιγμένο σύστημα Autopilot της Tesla. Είναι δεδομένο όμως, ότι για όλες τις τεχνολογίες θα βρεθεί κάποιος που θα τις χρησιμοποιεί λάθος, έως και επικίνδυνα. Κατά καιρούς βλέπουμε φωτογραφίες και βίντεο από δρόμους του εξωτερικού, που ο οδηγός ενός Tesla κοιμάται και το Autopilot λειτουργεί.

Στην περίπτωση που έχουμε εδώ, το πράγμα πήγε ακόμη ένα βήμα παρακάτω. Ο 25χρονος που οδηγούσε το Tesla, ενεργοποίησε το Autopilot και πήγε να αράξει στο πίσω κάθισμα, κάτι πραγματικά επικίνδυνο. Κινούμενος σε αυτοκινητόδρομο της Καλιφόρνια, έγινε αντιληπτός από τις αρχές και τον σταμάτησαν για έλεγχο. Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του 25χρονου, ο οποίος θα έρθει αντιμέτωπος με την κατηγορία της απερίσκεπτης οδήγησης στο δικαστήριο, ενώ το όχημα κατασχέθηκε.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...