H Volkswagen θα προσφέρει αυτόνομη τεχνολογία μέχρι το 2025

Μετά από πολλά χρόνια και εκατομμύρια χιλιόμετρα δοκιμών, η αυτόνομη τεχνολογία στους δρόμους θα γίνει πραγματικότητα από τη Volkswagen.

  • -
  • -

Τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό θα είναι συνηθισμένο θέαμα στους δρόμους σε μερικά χρόνια από σήμερα. Όλοι οι κατασκευαστές εξελίσσουν τις δικές τους τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης έχοντας στο πλάι τους και διάφορους συμμάχους, ώστε να περιορίσουν το κόστος εξέλιξης. Επίσης πολλές εταιρείες εκτός του χώρου της αυτοκίνησης έχουν μπει στο παιχνίδι, όπως για παράδειγμα η Google.

Το τελευταίο δείχνει πόσο μεγάλο «περιθώριο» υπάρχει σε αυτό το κομμάτι της μετακίνησης του αύριο, όταν τόσο μεγάλοι κολοσσοί επενδύουν χρήματα, ειδικά σε ένα κομμάτι που δεν έχουν «προϋπηρεσία». H Volkswagen ως ένας ηγέτης στον κόσμο των τεσσάρων τροχών επιθυμεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις της αυτόνομης τεχνολογίας και για αυτό, πραγματοποιεί δοκιμές εξέλιξης που θα τη βοηθήσουν να πετύχει τους στόχους της.

Ο Όμιλος Volkswagen επιθυμεί να είναι μέσα στο παιχνίδι της αυτόνομης οδήγησης και το πλάνο τους λέει ότι σε επιλεγμένες πόλεις του κόσμου, θα προσφέρονται υπηρεσίες αυτόνομων μετακινήσεων μέχρι και το 2025. Από εκεί και πέρα, όπου τα δεδομένα θα συλλέγονται με γρήγορο ρυθμό και σε πραγματικές συνθήκες ζωής, η τεχνολογία θα εξελιχθεί ακόμη πιο γρήγορα μέχρι να περάσει στα μοντέλα παραγωγής.

Για την ώρα η Volkswagen προτιμάει επαγγελματικά μοντέλα για να δοκιμάζει την αυτόνομη τεχνολογία της και όχι επιβατικά. Η μάρκα έχει ανακοινώσει ότι το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής με τα σήματά της που θα έχει δυνατότητα κίνησης χωρίς οδηγό θα είναι το ID Buzz, ενώ από το 2025 και μετά θα έχει αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 5, εκείνη που δεν απαιτεί καμία ενέργεια από τον οδηγό προκειμένου να κινηθεί το όχημα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...