H πιο θρυλική «ρόδα» πάνω στα καπό δύο Jaquar XJ, πέρασε στην αιωνιότητα

Πέθανε στο σπίτι της στο Newport Beach της California την περασμένη Παρασκευή 8/5 η καλλονή της δεκαετίας του ’80, μούσα των Whitesnake και πρώην σύζυγος του frontman, David Coverdale, Tawny Kitaen σε ηλικία 59 ετών.

  • -
  • -

Η Kitaen ήταν μοντέλο και ηθοποιός. Στην αρχή της καριέρας της είχε εμφανιστεί σε διάφορα videoclip και τηλεοπτικές σειρές ενώ είχε παίξει στην κωμωδία “Bachelor Party” το 1984 στο πλευρό του Tom Hanks. Όλοι όμως τη θυμούνται από τη συμμετοχή της στα videoclip τεσσάρων μεγάλων επιτυχιών των Whitesnake στη δεκαετία του ’80, τον καιρό που ήταν ζευγάρι με τον τραγουδιστή τους, ο οποίος ήταν, αντιστοίχως, η φαντασίωση των γυναικών της εποχής.

Η είδηση του θανάτου της Kitaen από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία έφερε στο μυαλό των απανταχού petrοlheads τα θρυλικά ακροβατικά της πάνω στα καπό μιας μαύρης και μιας λευκής Jaguar XJ, στο εμβληματικό πλέον videoclip του κομματιού “Here I Go Again”.

H εκπάγλου καλλονής Kitaen πραγματοποιεί μια συγκλονιστική «ρόδα» από καπό σε καπό στην εισαγωγή του videoclip και κάμποσα εντυπωσιακά σπαγκάτο στην συνέχεια που έμειναν χαραγμένα στη μνήμη όλων των hard rock οπαδών για πάντα.



Ντυμένη με ένα διαφανές αιθέριο λευκό φόρεμα ελίσσεται σαν αίλουρος πάνω στην «πίστα» που σχηματίζουν τα δύο μεγάλα καπό των XJ, ξεχειλίζοντας από αισθησιασμό, ενώ με ένα σμαραγδί φόρεμα σε άλλες σκηνές πειράζει και κολάζει τον Coverdale που προσπαθεί να οδηγήσει.

Σε ένα podcast το 2020 η Kitaen μίλησε για τη φρενίτιδα που δημιούργησε το videoclip “Here I Go  Again” και ανέφερε ένα περιστατικό που τους είχε συμβεί σε μια βόλτα τους στο L.A. «O David οδηγούσε τη λευκή Jag, μιας και ήταν το προσωπικό μας αυτοκίνητο. Σε ένα κόκκινο φανάρι στη Sunset Strip μας αναγνώρισαν οι περαστικοί και άρχισαν να πηδούν πάνω στο καπό μιμούμενοι τον αισθησιακό χορό μου στο video! O πατέρας μου που επέβαινε μαζί μας στο αυτοκίνητο δεν πίστευε στα μάτια του. «’Ετσι λειτουργεί ο κόσμος» του εξηγήσαμε πριν αναγκαστούμε να απομακρύνουμε τους ανθρώπους πάνω από το καπό για να συνεχίσουμε την πορεία μας».

Οι δύο τους χώρισαν επεισοδιακά το 1991 ενώ αργότερα έκανε έναν ταραχώδη γάμο με τον παίκτη του μπέιζμπολ, Chuck Finley, με τον οποίο απέκτησε δύο κόρες.

Η Τawny Kitaen δεν ήταν και ο πιο εύκολος χαρακτήρας ενώ πάλευε για χρόνια με τους εθισμούς της στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά. Εμείς πάντως θα τη θυμόμαστε για πάντα να αψηφά όλους τους κανόνες της οδικής ασφάλειας κρεμασμένη έξω από το παράθυρο μιας λευκής Jaquar…

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...