5 ΝΕΑ SUV που μπαίνουν στην πρίζα και δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας

Νέα εξηλεκτρισμένα SUV μοντέλα που χαρίζουν χιλιόμετρα με μηδενικούς ρύπους και απαλλάσσονται από το κόστος των τελών

  • -
  • -

Η ελληνική αγορά αυτοκινήτου έχει εμπλουτιστεί με πληθώρα νέων μοντέλων για όλα τα γούστα. Όπως έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, η κατηγορία με τη μεγαλύτερη ζήτηση και παράλληλα προσφορά, είναι αυτή των SUV. Η τελευταία νόρμα που έχει εξαπλωθεί με εκθετικό βαθμό, όχι μόνο στα crossover μοντέλα, αλλά γενικά, είναι αυτή των εξηλεκτρισμένων εκδόσεων και όσο περνάει ο καιρός, των βαριά εξηλεκτρισμένων, είτε αυτά είναι plug-in hybrid, είτε αμιγώς ηλεκτρικά, με τα μηδενικά τέλη κυκλοφορίας τα οποία προσφέρουν να παίζουν καθοριστικό ρόλο στα κριτήρια των αγοραστών. Εμείς μαζέψαμε 5 από τις πιο σημαντικές προσθήκες και σας τις παραθέτουμε. Αφού τις δείτε μία προς μία, ψηφίστε το τέλος του άρθρου, στο poll που θα βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει περισσότερο.

 

Ford Mustang Mach-E
mach-e

Το αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Ford κατέφθασε και στη χώρα μας. Είναι διαθέσιμο σε μία σειρά εκδόσεων, με αυτονομία που φτάνει έως και τα 610 km, με μικρή (68 kWh) και μεγάλη μπαταρία (88 kWh) και μετάδοση της κίνησης στους πίσω ή και στους τέσσερις τροχούς. Η πισωκίνητη Mustang Mach-E αποδίδει 269 ίππους με τη μικρή μπαταρία και 294 ίππους. Αντίστοιχα, η τετρακίνητη, με την standard-range μπαταρία αποδίδει 269 ίππους, ενώ με τη μεγαλύτερη extended-range φτάνει τους 351 ίππους. Στην κορυφή τοποθετείται η Mustang Mach-E GT, η οποία διαθέτει στάνταρ τετρακίνηση, αποδίδοντας 487 ίππους, με την επιτάχυνση 0-100 km/h να ολοκληρώνεται σε μόλις 3,7 sec!

 

Hyundai Tucson PHEV
tucson-phev

Η γκάμα του Hyundai Tucson εμπλουτίζεται με μία plug-in έκδοση, προσφέροντας πλέον μία πλήρης σειρά από εξηλεκτρισμένες εκδόσεις. Η plug-in Hybrid εκδοχή του κορεάτικου SUV συνδυάζει τη λειτουργία του κινητήρα 3ης γενιάς Smartstream των 1.600 cc, με έναν ηλεκτροκινητήρα 66,9 Kw και μίας μπαταρίας πολυμερών λιθίου 13,8 kWh.  O κινητήρας βενζίνης και ο ηλεκτροκινητήρας συνδυαστικά παρέχουν μέγιστη ισχύ 265 ίππων και μέγιστη ροπή 350 Nm. Το υβριδικό σύστημα συνδυάζεται με ειδικό αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων (6AT) με έλεγχο μέσω πλήκτρων και σύστημα μετάδοσης της κίνησης και στους τέσσερις τροχούς.

 

Mercedes-Benz EQA
eqa

Η μήκους 4,46 μ. EQA έχει βάροςπου ξεπερνά τους 2 τόνους (2.040 kg), λόγω της παρουσίας της μπαταρίας ιόντων λιθίου, η οποία έχει χωρητικότητα 66,5 kWh. Πλήρως φορτισμένη προσφέρει αυτονομία άνω των 400 km στον κύκλο WLTP. Το ηλεκτρικό μοτέρ της αποδίδει 140 kW (190 ίππους) και 375 Nm ροπής. Η κίνηση περνά στους εμπρός τροχούς, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 160 km/h. Η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 8,9 sec.

Jeep Compass PHEV
4xe

Για τη δυνατότητα κίνησης αμιγώς ηλεκτρικά, την υψηλή απόδοση και τις κορυφαίες εκτός δρόμου δυνατότητες, το νέο Compass εφοδιάζεται και με το Plug-in Hybrid σύστημα 4xe. Συνδυάζοντας τον κινητήρα των 1.3 λίτρων με έναν ηλεκτροκινητήρα 60 ίππων, το Compass 4xe προσφέρει συνολική απόδοση –ανάλογα με την έκδοση- από 190 έως και 240 ίππους, δυνατότητα αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης για έως και 50χλμ. εκπομπές CO2 από 44 έως 47 g/km και κίνηση και στους τέσσερις τροχούς όποια στιγμή απαιτηθεί ή το επιλέξει ο οδηγός.

Opel Mokka-e
mokka-e

Η νέα γενιά του Mokka, του B-SUV της Opel, κερδίζει τις εντυπώσεις με την εμφάνισή του, ενώ το ίδιο υπόσχεται να κάνει και με την οδική του συμπεριφορά. Η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση εφοδιάζεται με μπαταρία 50 kWh που χαρίζει αυτονομία έως 324 km (στον κύκλο WLTP) και ηλεκτρικό μοτέρ, ισχύος 136 ίππων και ροπής 260 Nm. Η Opel προσφέρει εγγύηση οκτώ ετών/160.000 km για την μπαταρία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...